Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
04.11.2019
18:20
Bitka za Midway, Kino Krško, napovednik
Foto: arhiv KD Krško
V nadaljevanju objavljamo tedenski napovednik za Kino Kulturnega doma Krško med 5. in 10. novembrom. Kaj vse bodo zavrteli tokrat? Vabljeni k ogledu napovednika.

Terminator, temačna usoda

Terminator: Temačna usoda

(Terminator: Dark Fate, Tim Miller, ZDA, Kitajska, 2019)

Dobrodošli v dan po sodnem dnevu. Producent James Cameron se vrača, skupaj z režiserjem Timom Millerjem za TERMINATOR: TEMAČNA USODA! 35 let je minilo od prvega Terminatorja, vendar pa bomo v novem nadaljevanju gledali legende starega - Linda Hamilton (Sarah Conor) in Arnold Schwarzenegger (T-800) se s filmom Terminator: Temačna usoda vračata v svoji ikonični vlogi. Prva dva filma o Terminatorju sta govorila o težavah in sprejemanju tehnologije, robotov in inteligence iz prihodnosti, ideja novega filma pa je zgodba, ki ima smisel v današnjem času. Veliko stvari se namreč zdi kot prerokba, saj počasi postajajo realnost, v kateri živimo.

NA SPOREDU:

  • torek, 5. 11., ob 18. uri
  • petek, 8. 11., ob 18. uri
Deževen dan v New Yorku

Deževen dan v New Yorku*

(A Rainy Day in New York, Woody Allen, ZDA, 2019)

Gatsby in Ashleigh načrtujeta romantični vikend na Manhattnu, kjer naj bi Ashleigh za šolski časopis naredila intervju s slavnim režiserjem Rolandom Pollardom. Gatsby, rojeni Newyorčan, bi rad izkoristil priložnost in dekletu razkazal svoje mesto. A njuni načrti se podrejo tako hitro, kot sonce prekrijejo oblaki. Kmalu se ločita in znajdeta vsak v svojem v vrtincu naključnih srečanj in komičnih dogodivščin. Ljubezenska pustolovščina Woodyja Allena, ki se odigra na romantičnem ozadju New Yorka v dežju.

NA SPOREDU:

  • torek, 5. 11., ob 20.15 uri
Alice in župan

Alice in župan*

(Alice et le maire, Nicolas Pariser, Francija, 2019)

Župan mesta Lyon, Paul Théraneau, ni v najboljši formi. Po tridesetih letih v politiki je ostal brez idej. »Počutim se kot dirkalni avto z močnim motorjem, ki mu je zmanjkalo goriva.« Da bi premagal težavo, najame mlado filozofinjo Alice Heimann. Med dvema popolnoma različnima človekoma se razvije dialog, ki ju zbliža in postavi pod vprašaj njuna prepričanja. Pronicljiv, duhovit in nadvse aktualen film, ki zastavlja vprašanje: ali politiki manjka filozofije?

NA SPOREDU:

  • četrtek, 7. 11., ob 18. uri
Bitka za Midway

Bitka za Midway

(Midway, Roland Emmerich, ZDA, Kitajska, 2019)

Epski spektakel o bitki za Midway, glavnem preobratu na pacifiški fronti v Drugi svetovni vojni, z bogato igralsko zasedbo in režiserjem Dneva neodvisnosti. Bitka za Midway je bila pomorska bitka med mornaricama Japonske in ZDA ter velja za odločilno bitko vojne na Pacifiku v smislu zaustavitve japonskega prodiranja, ki se je začelo z napadom na Pearl Harbor šest mesecev prej. Bitka, v kateri so ključno vlogo odigrala letala in letalonosilke, je potekala v bližini tihomorskega atola Midway, katerega so želeli Japonci zasesti in ga v nadaljevanju vojne uporabiti kot odskočno desko za zavzetje Havajev. Sledila je bitka, v kateri so Američani izgubili eno letalonosilko, Japonci pa štiri. S tem je bila usoda japonske flote zapečatena. Midway je bil rešen japonske invazije.

NA SPOREDU:

  • petek, 8. 11., ob 20.15 uri
  • torek, 12. 11., ob 17.30 uri
  • nedelja, 17. 11., ob 19. uri
Bacek Jon, Farmagedon

Bacek Jon film: Farmagedon

(Shaun the Sheep Movie: Farmageddon, Will Becher, Richard Phelan, Nick Park, ZDA, Velika Britanija, Francija, 2019)

Pripravite se na bližnje srečanje ovčje vrste! Drugi film uspešnice o BACKU JONU, ki je navdušila otroke in odrasle leta 2014. Ko na kmetiji strmoglavi vesoljska ladja z nezemljančkom izjemnih sposobnosti, se Bacek Jon poda na misijo, saj želi svojega prijatelja iz druge galaksije čim prej spraviti domov, preden ga ujame zlobna organizacija.

SINHRONIZIRANO NA SPOREDU:

  • nedelja, 10. 11., ob 17. uri
Doktor Sleep

Doktor Sleep

(Doctor Sleep, Mike Flanagan, ZDA, 2019)

Stephen King je leta 2013 svetu predstavil roman Doctor Sleep in razložil, da gre za nadaljevanje kultne zgodbe The Shining (Izžarevanje), katero je zaznamoval Jack Nicholson v istoimenskem filmu Stanleya Kubricka leta 1980. Doktor Sleep (deček Danny Torrance iz Izžarevanja) se v svojih štiridesetih letih bori z enakimi demoni, kot se je boril njegov oče - z nasiljem in alkoholizmom. Še vedno travmatiziran od dogodkov, ki so se zgodili v njegovem otroštvu, Torrence kmalu začne uporabljati svoj dar za komunikacijo z umirajočimi v lokalnem društvu Hospic. Njegova zgodba doživi velik preobrat, ko spozna mlado dekle Abro, s katero vzpostavi nadnaravno povezavo, saj se izkaže, da ima tudi sama podobne moči. Danny jo poskuša zaščititi pred kultom "The True Knot", katerega člani prežijo nad otroci s posebnimi sposobnostmi, da bi postali nesmrtni.

NA SPOREDU:

  • nedelja, 10. 11., ob 19. uri
  • sreda, 13. 11., ob 19.45 uri

KINO KDK Cene vstopnic: 5 € / 6 € (3D projekcija). Podrobnejše informacije o vsebini filmov najdete na www.kd-krsko.si / Predprodaja, prodaja in rezervacija vstopnic: blagajna Kulturnega doma Krško (t: 07-488-01-94). Delovni čas: pol ure pred projekcijo. Filmi označeni z znakom * so umetniški filmi.

(Kulturni dom Krško, bš, eP)

krško
kulturni dom krško
napovednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja