Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
02.03.2021
20:10
Goran Vojnović, bralni krožek
Foto: Bralni krožek DU Senovo
V okviru bralnega projekta Medgeneracijsko branje, v katerem z OŠ XIV. divizije Senovo sodeluje Bralni krožek DU Senovo, so v novembru prejeli knjižno darilo, roman Jugoslavija, moja dežela.

V bralnem krožku Društva upokojencev Senovo gostili Gorana Vojnovića

Na dušek smo ga prebrali in namenili enega od ponedeljkovih pogovorov tematiki, ki jo Goran Vojnović izpostavi. Zanimivo je bilo izmenjati pogled na čas, ki smo ga tudi mi doživeli in preživeli vsak na svoj način, z lastnimi zgodbami. Glede te knjižne uspešnice smo bili vsi enotnega mnenja: izjemna, mojstrska na vseh ravneh (lokacije, imena, jezik, zgodba, odnosi). Želeli smo pisatelju to naše navdušenje prenesti in ob spodbudi bibliotekarke g. Urške Šoštar, smo mu napisali pismo, mu čestitali za tako mojstrovino in za vse nagrade, ki jih je prejel, ter ga povabili, da nam odgovori na nekaj vprašanj na enem od naslednjih spletnih srečanj. Saj nismo verjeli, da bo res z nami, glede na to, koliko obveznosti ima in kako slaven je.

Pa je potrdil in se nam pridružil včeraj, 1. marca. Prijeten, zgovoren, moder gospod Vojnović je potešil vso našo radovednost in nam predstavil ozadje nastajanja romana in navdušenje nad tem, da po 10 letih še vedno »živi«, doživlja predelave v gledališke projekte in upa na filmsko zgodbo.

Saj niti ne vemo, če se pisatelj zaveda, da nam je iz običajnega ponedeljka napravil praznični bralni dogodek! Želimo si še več takih srečanj, saj pomenijo mnogo več kot zgolj odgovori na vprašanja v pisni obliki. Hvala, pisatelj Goran Vojnović!

Bralni krožek Društva upokojencev Senovo Senovo

krško
senovo

Pridružite se nam

Novice iz Posavja