Skip to main content
Torek, 16. april 2024
03.04.2019
10:00
Foto: Fotoarhiv FA UL
Na razstavi skulptur iz valovitega kartona bodo predstavljena dela študentov 2. do 5. letnika Fakultete za arhitekturo, Univerze v Ljubljani.

Guba

Razstava skulptur Valoviti karton je material, ki mu v resnici ne posvečamo veliko pozornosti. Iz njega je izdelana večina transportne embalaže. Ob nakupu kateregakoli izdelka ovojno embalažo iz kartona običajno zavržemo, ne da bi se zavedali, da gre za izjemno zanimiv material z optimalnimi mehanskimi lastnostmi, ki je večinoma 100% recikliran. Valoviti karton je trajnostni material prihodnosti z majhnim ogljičnim odtisom.

Razstava skulptur iz valotvitega kartona

Študentje od 2. do 5. letnika Fakulteta za arhitekturo UL Na razstavi skulptur iz valovitega kartona so predstavljena dela študentov 2. do 5. letnika Fakultete za arhitekturo, Univerze v Ljubljani. Z njimi želimo izpostaviti likovne in mehanske potenciale materiala, možnosti njegove obdelave in širše uporabe v oblikovanju in arhitekturi. Vsa dela so nastala na podlagi subtilne interpretacije glasbenih del svetovno priznanih avtorjev klasične glasbe kot na primer Ryuichi Sakamoto, John Cage, Wim Mertens, Arvo Pärt, Zbigniew Preisner, Jöhann Jöhannsson, Olafur Arnalds in drugi. Dela bodo razstavljena v slikovitem ambientu podstrešja grajskega okroglega stolpa.

Odprtje razstave v četrtek, 11. aprila, ob 15. uri

Razstavo je s strokovno pomočjo in materialom za izdelavo skulptur omogočilo podjetje DS Smith, Brestanica, zanj direktorica ga. Majda Androjna. Za glasbeni program bo poskrbel Miha Koretič, za pogostitev pa Kavarna in slaščičarna grad Rajhenburg ter Gostilna Kunst iz Krškega. Razstavo bo otvoril podžupan občine Krško, g. Silvo Krošelj. Na otvoritvi razstave bodo študenti predstavili svoja dela in razložili, kako so svoje lastno razumevanje glasbe prenesli v oblikovanje kartona.

Avtorji skulptur:
Zala Babič, Alja Cevc, Aleksander Cifer, Barbara Cigler, Matija Cvikl, Ema Dizdarević, Maja Dobnik, Eva Dolar, Lea Ema Dolenc, Tinka Dolinar, Nastja Kastigar, Ana Krese, Urša Mahnič, Noemi Milanović, Tina Zorec, Medeja Tomaževič in Nino Čubelić

Mentorji:
UL FA, izr. prof. dr. Matej Blenkuš, asist. Primož Žitnik, Ajdin Bajrović in Lara Sedar

Strokovna pomoč:
DS Smith (Pack Right Centre Brestanica), Alenka Knez, Miha Krnc in Ajda Regali Knez

Dela so nastala v sodelovanju in podpori brestaniškega podjetja DS Smith. Z razstavljenimi deli avtorji izpostavljajo likovne in mehanske potenciale materiala, možnosti njegove obdelave in širše uporabe v oblikovanju in arhitekturi. Vsa dela so nastala na podlagi subtilne interpretacije glasbenih del svetovno priznanih avtorjev klasične glasbe kot na primer Ryuichi Sakamoto, John Cage, Wim Mertens, Arvo Pärt, Zbigniew Preisner, Jöhann Jöhannsson, Olafur Arnalds in drugi.

guba

razstava študentov Fakultete za arhitekturo UL seminarja Blenkuš
četrtek, 11. 4., ob 15. uri

grad Rajhenburg
vstop prost

DS Smith, Kulturni dom Krško

krško
kulturni dom krško
napovednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja