Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
24.01.2020
12:44
Januarska pravljična urica v Knjižnici Radeče
Foto: Doroteja Jazbec
Knjižnica Radeče in Društvo prijateljev mladine Radeče sta tudi v prvem mesecu novega koledarskega leta pripravila druženje najmlajših ob knjigi in ustvarjanju. T

Januarska pravljična urica v Radečah

Snežinke z napako

RADEČE Tokratna pravljična urica je bila v znamenju snežink. Otroci so skupaj s knjižničarko Veroniko Drašček, ki jim je na januarskem pravljičnem srečanju prebrala zgodbico Snežinke z napako britanske avtorice otroške literature Lou Treleaven, ugotavljali, da to zimo manjka sneg.

Tudi vsebina pravljice je bila podobna: V snežni palači, visoko nad oblaki, brni stroj za izdelovanje snežink. Nekega dne Snežna kraljica zadolži princeso Eli, da popazi na stroj. Ko se ta pokvari, mora princesa Eli poiskati rešitev in poskrbeti, da bo snežilo. Domisli se, da bi lahko razrezala oblake in tako sama izdelala snežinke.

Otroci radeške občine, ki radi obiščejo pravljične urice, so - enako kot otroci iz pravljice - povedali, da dozdajšnja zima ni tako zabavna, ker ni snega, čar tega letnega časa namreč predstavlja kepanje, izdelovanje sneženega moža, sankanje in smučanje.

V tem duhu in z željo, da bi vendare že zapadel sneg, so nato ob pomoči Tjaše Mladovan, tudi knjižničarke radeške enote javnega zavoda Knjižnica Laško-Radeče in hkrati dolgoletne prostovoljke Društva prijateljev mladine Radeče na posebne paličice navezali vrvico, na vrvico pa nanizali ter z lepilnim trakom pritrdili snežinke različnih velikosti in oblik.

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec):

Ob sladkem presenečenju še spominsko fotografiranje

Pri ustvarjanju so seveda po potrebi priskočile na pomoč še matere udeleženih otrok, ob koncu pa je sledilo zasluženo sladko presenečenje in spominsko fotografiranje.

Doroteja Jazbec

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja