Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
10.06.2022
08:05
Jasmina Nedanovski - Mi pa gledamo ...
Foto: Nina Sotelšek
V sredo so v Galeriji Krško odprli razstavo Mi pa gledamo …, umetnice Jasmine Nedanovski, ki je na svoji dosedanji umetniški poti najmočnejši izrazni medij našla v grafiki.

V Galeriji Krško razstavlja Jasmina Nedanovski

KRŠKO Prva leta študija je bila njena likovna govorica pretežno abstraktna, z elementi črt in gestualnosti (npr. Dvoboj, 2005; Palimpsestnost, 2006). Preobrat k realističnemu slogu izražanja se je zgodil med magistrskim študijem, ko je tematiko in motive za svoje ustvarjanje vse bolj črpala iz neposredne bivanjske okolice in preprostih vsakdanjih predmetov (Kangla, 2008; Pri babici, 2008; Zadnja kavica za dva I, 2011). Spremembo v avtoričinem tematskem zanimanju opazimo tudi v zadnjih letih delovanja, ko se je z intimno občutenih motivov usmerila tudi k širšemu družbenemu dogajanju. O tem priča projekt Mi pa gledamo …, ki je produkt dolgotrajnega razmisleka in dela ter je tokrat prvič na ogled kot zaključena celota.

Jasmina Nedanovski / Mi pa gledamo …

Galerija Krško
Valvasorjevo nabrežje 4, 8270 Krško

Trajanje razstave: 8. junij 2022–31. julij 2022

Prostorska instalacija je sestavljena iz velikoformatnih grafik, objektov v prostoru, knjige umetnika in drugih vmesnikov, s katerimi obiskovalci odkrivamo dodatne informacije in poglede na migrantsko krizo, ki je Slovenijo zajela jeseni leta 2015 in je bila povod za umetničino ustvarjanje.

Galerija Krško

galerija krško
mestni muzej krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja