Skip to main content
V Posavju 6.6° C Torek, 23. 2024
09.06.2020
07:54
Galerija Božidar Jakac, Foto: Alja Fir
Kaj vse se bo v juniju dogajalo v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki? V nadaljevanju zapisa objavljamo seznam dogodkov, na katere vabijo Kostanjevičani.

Junij v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki

Tina Mohorović, Prestopanja


USTVARJALNICA

Grafična delavnica s Tino Mohorović

sobota, 20. junij, ob 10. uri

Lamutov likovni salon Galerije Božidar Jakac

Pred zaključkom razstave Prestopanja vas vabimo na grafično delavnico za vse generacije z umetnico Tino Mohorović, ki nam bo predstavila svoj ustvarjalni proces in svoja dela, ki bodo služila kot navdih za ustvarjanje lastnih grafik.

Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki

POSEBNO

Poletna muzejska noč

sobota, 20. junij, od 18. do 24. ure

Na Poletno muzejsko noč izkoristite priložnost za večerni ogled naših stalnih razstav in občasne razstave Osamljenosti. Izrazi tesnobe v »prekmurski« likovni umetnosti (Izbor iz stalne zbirke Galerije Murska Sobota).

Vabimo vas na dogodke:

  • ob 18. uri Raziskovalni sprehod po parku skulptur Forma viva za otroke in družine
  • ob 19. uri Ura joge v idiličnem ambientu parka skulptur Forma viva
  • ob 20. uri Otvoritev razstave Armando Marrocco: Biti je biti

Vstop je prost. V galerijski trgovini bodo publikacije GBJ na voljo po znižani ceni. Lamutov likovni salon bo na Poletno muzejsko noč odprt v rednem odpiralnem času TICa, med 9. in 17. uro.

Nova postavitev razstave Bogdana Borčiča

 

NOVA POSTAVITEV STALNE RAZSTAVE

XIV. postavitev v Grafičnem kabinetu Bogdana Borčića: Preplet vizualnih znakov sveta za zaprtimi vrati

od sobote, 20. junija 2020

Na letošnji razstavi predstavljamo izbor 19 del, grafik, risb in dve pastelni sliki, ki so nastala na prelomu 60. do sredine 70. let. Izbranih del ne moremo enoznačno uvrstiti v cikel, saj gre za tematsko in oblikovno raznorodna dela, ki nihajo med spoznavno predmetnim stilom in abstrakcijo. Med seboj jih povezujejo zanimanje za vizualno bogastvo vsakdanjih predmetov in simbolni vizualni znaki ter drobni detajli krokijev in grafizmov - sledi umetnikovega rokopisa.

OTVORITEV GOSTUJOČE RAZSTAVE

Prenavljamo!!!

petek, 26. junij, ob 20. uri

Lamutov likovni salon

Gostujoča razstava, ki so jo lani pripravili v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje skozi nabor preteklih in sodobnih projektov izpostavlja pomen sodelovanja, potrebnega za to, da hiše, ki so preživele prvotno rabo, lahko zaživijo nova življenja. Razstava predstavlja prenovljene zgradbe v Sloveniji, ki so nepogrešljiv del zgodovine mest in naselij ter nosilec lokalne ali celo nacionalne identitete.

Akcija urejanja parka skulptur Forma viva

POLETJE V FORMI VIVI

Akcija urejanja parka skulptur Forma viva

sobota, 27. junij 2020

Tretje leto zapored v sodelovanju z Občino Kostanjevica na Krki in Turističnim društvom pripravljamo akcijo urejanja parka. Očistili bomo podstavke, odstranili listje in mah ter pregledali stanje skulptur, jih foto dokumentirali ter popisali spremembe in poškodbe. S seboj prosimo prinesite zaščitne rokavice, za ostalo drobno orodje bo poskrbljeno. Delovno dopoldne bomo zaključili s piknikom in druženjem v parku.

Kiparska delavnica za otroke

POLETJE POD LIPAMI

Celotedenska kiparska delavnica za otroke

od ponedeljka, 29. junija, do petka, 3. julija 2020, med 9. in 12. uro

V prvem tednu počitnic vabimo na že tradicionalno celotedensko kiparsko delavnico, ki jo vodi likovni pedagog Valter Rabič. Namenjena otrokom med 6. in 15. letom starosti. Cena delavnice je 35 evrov in za drugega otroka v družini 20 evrov. Prijave sprejemamo do petka, 26. junija na alja.fir@galerija-bj.si ali 07 49 88 140.


Ribiška dediščina Posavja

 

V sodelovanju s Posavskim muzejem Brežice vabimo na dve brezplačni delavnici, ki bosta potekali pred oz. v primeru slabega vremena v Lamutovem likovnem salonu:

Ribiška dediščina Posavja

četrtek, 11. junij 2020, 17. uri

Skupaj s sodelavci Posavskega muzeja Brežice bomo zbirali ribiške zgodbe iz Posavja, s poudarkom na kostanjeviških ribičih. Zbirali bomo tudi vaše zgodbe o ribah in njihovem pomenu v različnih časih življenja. Z zabavnimi igrami se boste preizkusili tudi v poznavanju različnih vrst rib posavskih rek.

Delavnica je del projekta Ribe na naravovarstvenem območju, ki ga sofinancira Evropski sklad za pomorstvo in ribištvo (ESPR).

Črno-belo bogastvo s Krškega polja

sobota, 13. junij 2020, 10. uri

Na ustvarjalni delavnici nam bodo sodelavci Posavskega muzeja Brežice predstavili dediščino krškopoljskega prašiča, s poudarkom na predstavitvi šeg ob prazniku sv. Antona, zavetnika prašičkov. Udeleženci bodo na delavnici spoznali kako nastanejo votivni prašički iz voska, ki so jih kot priprošnjo za zdravje in dobro rast prašičev nosili v cerkve in k oltarjem sv. Antona Puščavnika, ki je tudi v župnijski cerkvi sv. Jakoba v Kostanjevici na Krki.

Delavnica je del projekta Črno-belo bogastvo s krškega polja – samooskrbna, podjetniška in turistična priložnost, ki ga sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.



 

Predstava - Anton Podbevšek Teater

PREDSTAVA - ANTON PODBEVŠEK TEATER

Paul Claudel - Jacques Lacan: TALKA

Konec meseca k nam ponovno prihaja v goste Anton Podbevšek Teater, ki bo novo predstavo TALKA, v režiji Matjaža Bergerja, umestil v ambient nekdanjega samostana. V predstavi nastopajo: Anuša Kodelja, Gregor Čušin, Pavle Ravnohrib, Janez Hočevar, Borut Doljšak in Lovro Zafred. Predstava nastaja v koprodukciji Anton Podbevšek Teatra z GBJ in v sodelovanju s Cankarjevim domom Ljubljana.

Premiera predstave bo v ponedeljek, 29. junija, ob 21. uri. O točnih datumih ponovitev obvestimo kmalu, več informacij najdete tudi na strani http://www.antonpodbevsekteater.si/si/.

Galerija Božidar Jakac

galerija božidar jakac
kostanjevica na krki
napovednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja