Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
20.02.2020
20:25
Klemen Kotar, koncert v Krškem
Foto: Alan Orlič
V petek, 21. februarja 2020, bo v Studiu 44 nastopil saksofonist Klemen Kotar s svojo zasedbo Dušni pastirji ter Big bandom Krško.

Klemen Kotar & Dušni pastriji & Big band Krško

petek, 21. februarja 2020, ob 20.00 v Studiu 44

Zasedba Klemen Kotar & Dušni pastirji se giblje med jazzom, rockom in filmsko glasbo, program pa izvajajo v manjši zasedbi (kot Dušni pastirji) in v kombinaciji z big bandom. Njihov prvenec je izšel pri založbi Celinka leta 2017, v letu 2020 pa načrtujejo snemanje nadaljevanja prvenca v mali zasedbi.

Dušni pastirji so intuitiven album, na katerem v ozadju ni veliko ideologije ali razmišljanj, le igra in igranje. Čvrsto pluje po morju godb, kjer se prepletajo motivi različnih žanrov brez vsakršne vnaprej strogo določene destinacije. Poleg prefinjenih tehnik glasbeniki igrajo ravno takrat, ko je to potrebno. Skratka, ne pretiravajo in se poleg vsega še slišno zabavajo.
(Gregor Baumann v recenziji na spletni strani SIGICa - http://www.sigic.si/koncno-prvenec-s-pravo-mero-.html)

Vsi instrumenti prejmejo tako brezmejni izrazni prostor za plodoviti pejsaž svobodoljubnih solističnih avantur in tega tudi polnokrvno izkoristijo.
(Aleš Podbrežnik v recenziji na spletni strani Rockline - http://www.rockline.si/podrobnosti-recenzije/klemen-kotar-dusni-pastirji-13289)

 

Zasedba:

  • Klemen Kotar - saksofon
  • Gašper Kržmanc - kitara
  • Miha Koretič - kitara
  • Miha Koren - bas
  • Enos Kugler - bobni
  • Big band KK, dirigent Aleš Suša

Koncert v okviru cikla "Jazz v Studiu 44" sofinancira Ministrstvo za kulturo.

Vstopnina: 10 €, dijaki, študentje in upokojenci 8 €.

Big Band Krško

krško
napovednik
oglasna novica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja