Skip to main content
V Posavju 6° C Torek, 23. 2024
11.02.2022
20:38
Sevnica
Foto: Visit Sevnica
Slovenski kulturni praznik, 8. februar, so na predvečer praznika obeležili tudi v Sevnici.

Kulturni praznik v Sevnici

SEVNICA Prireditev s kulturnim programom v organizaciji Občine in KŠTM Sevnica ter Zveze kulturnih društev Sevnica je vsako leto namenjena podelitvi priznanj in Prešernovih plaket.

Najvišje priznanje, zlato plaketo, je prejel Rudi Stopar, ki je z dolgoletnim ustvarjalnim delom pomembno zaznamoval sevniško kulturo. Za predano osebno zavzetost na področju kulture in ohranjanja vokalne glasbe je srebrno plaketo prejela Nada Novšak. Za velik prispevek na področju vokalnega petja je bronasto plaketo prejela Vokalna skupina Vilinke, za osebno zavzetost in predanost na področju raznolikega kulturnega udejstvovanja pa je Prešernovo priznanje prejela Nevenka Flajs. Priznanja je izročil predsednik Zveze kulturnih društev Sevnica Jože Novak, prejemnike pa je predstavila Petra Zupančič.

Slavnostni govornik je bil Matjaž Stibilj, predsednik Sekcije za potujoče knjižnice pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije. Navzoče sta nagovorila tudi župan Srečko Ocvirk in predsednik Zveze kulturnih društev Sevnica Jože Novak, v imenu vseh prejemnikov priznanj pa vsestranski kulturni ustvarjalec Rudi Stopar, prejemnik najvišjega priznanja.

Uvodni del prireditve je z blagozvočnim nastopom prijetno obogatil Kvartet rogov Glasbene šole Sevnica, ki ga sestavljajo Manca Božičnik, Pika Bajc, Nikola Grubešić in Anže Rupar, pod mentorstvom prof. Francija Lipovška. V zaključnem delu prireditve pa sta občinstvo navdušila tudi Sara Praznik in Primož Lisec.

V preddverju Kulturne dvorane Sevnica so si obiskovalci ogledali še izbrana slikarska dela likovnega shoda Grad Sevnica 2021.

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam