Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
21.06.2021
08:00
KUD Liber - Ljubezni
Foto: KUD Liber
Literarna sekcija KUD Liber je v petek, 11. junija, v Krškem organizirala literarni večer, na katerem je predstavila novo knjigo posvečeno ljubezni z istim naslovom - Ljubezni.

Ljubezni

KRŠKO Dogodek, ki so ga izvedle v okviru praznika Krajevne skupnosti mesta Krško, je potekal v atriju Mencingerjeve hiše. Kot je v uvodu povedala vodja sekcije, Darja Dobršek, živimo v času, ko ljubezen združuje in te danes potrebujemo bolj kot kadarkoli poprej.

Ljubezen je lahko več kot samo ljubezen do partnerja. Poznamo ljubezen do staršev, prijateljev in živali. Zato so člani sekcije svojo prozo in poezijo posvetili ljubezni in vsem, ki jo čutimo in občutimo. Na dogodku so poleg Dobrškove brali svoja dela še Vida Dvoršek, Anita Grubar, Petra Kampl Petrin, Vidka Kuselj, Špela Osojnik in Marjetka Uršič.

Fotogalerija (Foto: KUD Liber):

Na 68 straneh knjige Ljubezni, pa so objavljena še dela avtoric Kaje Bahč, Anamarije Božič, Branke Pirc, Marjetke Uršič in Sare Vizler. Za naslovnico in ilustracije knjige je poskrbela članica likovne sekcije društva, Mateja Gačnik. Knjigo lahko naročite v društvu. Kot je rekla Dobrškova, cene nima, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki.

V društvu se lahko pohvalijo tudi z uspehi svojih članov. Vida Dvoršek je na letošnjem natečaju poezije in proze, ki ga vsako leto organizira Slavistično društvo Dolenjske in Bele krajine, prejela za svojo pesem Ko odhajaš nagrado. Anita Grubar pa je pri založbi Primus izdala otroško knjigico Zmešnjava na športnih igrah.

Za glasbeno popestritev sta poskrbela duet Bonissiva, ki ga sestavljata Anamarija Božič in Urban Učanjšek, ki sta med drugim zaigrala Anamarijine avtorske pesmi.

KUD Liber

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja