Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
10.07.2021
10:02
Foto: Luksuz produkcija

V Krško prihajajo mladi filmarji

Prihodnja dva tedna lahko po Krškem in okolici pričakujemo skupine mladih s kamerami. Društvo zaveznikov mehkega pristanka oz. njihova Luksuz produkcija namreč že 21. leto zapored organizira mednarodno delavnico dokumentarnega filma – DoKKu 21.

Sodelovalo bo več kot 25 mladih iz vsaj osmih različnih držav, kar omogočata predvsem program EU Erasmus+ ter Slovenski filmski center.  Udeleženci na začetku izberejo temo, jo raziščejo, posnamejo in zmontirajo kratke filme, ki bodo 22. julija javno predvajani v Šumici pod Mladinskim centrom Krško.

Skozi proces nastajanja filmov bodo spoznavali tukajšnje družbeno okolje, izmenjevali izkušnje in se učili. Pri tem bodo imeli polno podporo in mentorstvo uveljavljenih filmskih ustvarjalcev iz regije. Svoje bogate izkušnje in znanje bo tudi tokrat delil režiser Želimir Žilnik, eno največjih imen jugoslovanskega filma, hkrati pa še vedno zelo aktiven filmski avtor. Poleg njega bodo sodelovali tudi mlajši avtorji, režiserji Miha Možina, Marko Cvejić, Boris Petkovič ... Mentor za kamero je direktor fotografije Jure Černec, mentorja za montažo pa Nemanja Babić  ter Marija Kovačina.

Če vas zanima ustvarjanje dokumentarnih filmov v mednarodniih ekipah, je prijava še vedno mogoča. Dobrodošli ste tudi vsi, ki imate ideje za film, ki bi jih želeli deliti oziroma predlagati udeležencem oz. z njihovo pomočjo kratki film tudi posneti. Morda v domačem okolju vidite kak problem, ki bi ga želeli osvetliti? Morda poznate zanimive osebe, ki bi si zaslužile svoj dokumentarni portret? Več informacij najdete na spletni strani www.luksuz.si, kjer je tudi kontakt za prijavo.

 

Pridružite se nam