Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
16.07.2019
16:03
Foto: Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki
Mateja Kavčič vrata priložnostnega ateljeja v neobnovljenem delu zahodnega krila Galerije Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki odpira med 2. in 31. julijem 2019.

ODPRTI ATELJE

Mateja Kavčič: Vezi

torek, 17. julij, ob 17. in 19. uri (in vse do 31. julija)

Mateja Kavčič: Vezi

Mateja Kavčič vrata priložnostnega ateljeja v neobnovljenem delu zahodnega krila GBJ odpira med 2. in 31. julijem 2019. Lahko ga obiščete kadarkoli v urah delovanja galerije (tor-ned med 10. in 18. uro, ob petkih in sobotah do 20. ure).

Vabljeni na dogodke v Odprtem ateljeju:

sreda, 17. julij

  • v dopoldanskem času: ustvarjalnica na prostem (v navezavi s poletnimi igralnicami Društva Terra Vera)
  • ob 17. uri: odprtje razstave Vezi v ateljeju ter medgeneracijsko ustvarjalno druženje - spletanje in prepletanje starih in novih vezi
  • ob 19. uri: Ana Kravanja in Samo Kutin, koncert v ateljeju

petek, 19. julij

  • v dopoldanskem času: ustvarjalnica na prostem in v ateljeju ter delavnica Šalčkarji med Vezmi, z mladinsko pisateljico Mašo Ogrizek (v navezavi s poletnimi igralnicami Društva Terra Vera)

O projektu:

Pletenje kit - vezi iz močvirskih trav Mateje Kavčič lahko asocira na spletanje las, nežnost, skrbnost, ljubezen, odnos matere in hčere ... na usklajenost naših prednikov z naravo. Dolge kite simbolizirajo tok naših življenj, prikazujejo živost in pomembnost same poti, srečevanj, spletanj vezi in zvez. Pa tudi našo senzibilnost, krhkost, ranljivost in minljivost. Zelena barva trav predstavlja življenjski sok, žile narave, je živa kot voda, vir in pogoj življenja, predstavlja večen tok časa.

V današnji »kibernetski« potrošniški družbi se nam ponujajo neprimerne, negativne, lažne, nenaravne vezi. Ne ločimo več, katere so dobre za nas in katere bi bilo bolje pretrgati. Popkovnice povezane z naravo postajajo pri marsikomu povsem oslabele, raztrgane ali jih sploh ni več...

Umetnica v svojih projektih vzdržuje vez z naravo. To svojo izkušnjo bo kot neke vrste naravno umetniško terapijo ali vsaj kot pozitivno lepo doživetje za vsa čutila, ponudila obiskovalcem odprtega ateljeja v Galeriji Božidar Jakac, ki bodo ob vstopu v atelje vsaj za trenutek pozabili na vse svoje tegobe, se sprostili, umirili in začutili domačnost, sproščenost, radost - pra-vez z naravo in se spomnili, da se zadovoljstvo skriva v preprostih stvareh.

Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki

kostanjevica na krki
galerija božidar jakac
napovednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja