Skip to main content
V Posavju 5.7° C Torek, 23. 2024
16.07.2019
07:27
Foto: arhiv ePosavje
Med 26. in 30. avgustom bo v Mladinskem centru Krško potekala regijska mladinska filmska delavnica.

Mladinska filmska delavnica v Krškem

Med 26. in 30. avgustom v MC Krško

KRŠKO Delavnica je namenjena predvsem mladim od 10 do 18 let*, ki se želijo ukvarjati s filmsko/video produkcijo s poudarkom na družbeno angažiranih temah. Na usposabljanju se bodo naučili osnov filmskega jezika, uporabe video kamere, računalniške montaže ter osnov filmskega jezika. * Prijavijo se lahko tudi filmski navdušenci starejši od 18 let. Ob zadostnem številu prijav bomo za njih oblikovali posebno skupino.

Kje in kdaj? Zadnji teden v avgustu (26. - 30. avgust 2019, vsak dan, od 10. do 15. ure). Prvo srečanje bo v ponedeljek, 26. avgusta 2019 ob 10:00 v Mladinskem centru Krško.

Kako in s kom? Delavnica bo potekala predvsem v obliki praktičnega dela pod mentorstvom mednarodne ekipe filmskih ustvarjalcev. Udeleženci se bodo razdelili v manjše skupine, v katerih bodo posneli kratke filme na osnovi njihovih idej. Dobili bodo priložnost, da se preizkusijo kot scenaristi, režiserji, snemalci slike, snemalci zvoka, boom operaterji, scenografi, kostumografi, igralci, montažerji ... Filmi bodo na koncu javno predvajani na zaključni prireditvi ter internetu.

Delavnico bo vodila mentorica Luksuz produkcije Aliaksandra Ihnatovich. Aliaksandra je v Litvi študirala vizualno kulturo, kjer je nekaj časa tudi predavala o filmu. Je tudi avtorica več nagrajenih filmov. Zadnji dve leti je zaposlena v DZMP. Delo v skupinah bo potekalo ob mentorski pomoči prostovoljk Erasmus+. Anne-Pauline Serres je v Parizu študirala dokumentarni film, zatem je delala kot montažerka v Mehiki. Marta Fernandes Risco je v Barceloni končala študij filma in televizije. Pred prihodom v Krško je delala kot samostojna filmska ustvarjalka in mentorica na video delavnicah v Muzeju sodobne umetnosti v Barceloni. Julia Kohal je v Minsku študirala angleški jezik, vzporedno pa je delala na različnih filmskih festivalih v Belorusiji. Delo bo potekalo večinoma v angleškem jeziku.

Prijave: Natančno izpolnjene prijavnice za udeležbo, skupaj z motivacijskim pismom, pošljite na naslov JSKD OI Krško, Valvasorjevo nabrežje 4, 8270 Krško ali po e-pošti oi.krsko@jskd.si. Delavnice so brezplačne. Število udeležencev je omejeno, zato pohitite s prijavami! Za dodatne informacije pokličite 031 276 275 (Tom Gomizelj, DZMP Krško) ali 030 610 260 (Tinka Vukič, JSKD-OI Krško)

krško
napovednik

Pridružite se nam