Skip to main content
V Posavju 6.6° C Torek, 23. 2024
04.08.2020
10:18
Polona Demšar, Foto: Uroš Abram
Foto: Uroš Abram
Med 4. in 8. avgustom 2020 bo fotograf in umetnik Uroš Abram javnosti odprl svoj priložnostni atelje, ki je začasno urejen v pritličju zahodnega krila Galerije Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki.

Odprti atelje Uroša Abrama v Galeriji Božidar Jakac

KOSTANJEVICA NA KRKI Kot pravijo v Galeriji Božidar Jakac, bo atelje obiskovalcem dostopen med 10. in 18. uro, v petek in soboto pa med 10. in 20. uro. V sklopu odprtega ateljeja bo Abram predstavil manjši nabor svojih fotografskih del iz preteklih desetih let, vzpostavil bo mobilni fotografski studio za izdelavo portretov, pripravili pa bo tudi dve delavnici Camere obscure.

V improviziranem in začasnem ateljeju, umetnik sicer nima klasičnega ateljeja, boste lahko fotografa oziroma umetnika spremljali pri delu, medtem ko bo na ogled postavil tudi nekatere izbrane primere iz svojega preteklega umetniškega delovanja.

V sredo dopoldne delavnica v sklopu Odprtega ateljeja

V soboto se mu lahko pridružite na delavnici Raziskovanje temne sobe

Ena od delavnic v sklopu Odprtega ateljeja bo potekala v sredo, 5. avgusta, dopoldne, ko bo v galeriji potekalo počitniško varstvo za otroke. V soboto, 8. avgusta, ob 10. uri pa se Urošu Abramu pridružite na delavnici Raziskovanje temne sobe, na kateri bo umetnik, skupaj z udeleženci, enega od razstaviščnih prostorov galerije uporabil kot Camero obscuro. Delavnica je brezplačna in je namenjena vsem generacijam.

Od leta 2020 deluje kot samostojni ustvarjalec na področju fotografije

Uroš Abram (1982) je diplomiral iz fotografije na Akademiji lepih umetnosti (FAMU) v Pragi. Od leta 2010 deluje kot samostojni ustvarjalec na področju fotografije, medtem ko od leta 2013 redno sodeluje s tednikom Mladina. Živi in deluje med Ljubljano in Kostanjevico na Krki.

Odprti atelje: Uroš Abram

4.-8. avgust 2020

Galerija Božidar Jakac, Kostanjevica na Krki

Fotografija:

Uroš Abram: Polona Demšar, kiparka, Mednarodni simpozij kiparjev Forma viva Kostanjevica na Krki 2008

(Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki, bš, eP)

galerija božidar jakac
kostanjevica na krki
napovednik

Pridružite se nam