Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
11.03.2020
09:19
Mladi Kapelci, dan žena
Foto: Multimedijska produkcija Videokom Brežice
Mladi Kapelci so v sodelovanju s Sekcijo za ohranitev dediščine pri Kulturnem društvu Kapele v nedeljo, 8. marca 2020, organizirali prireditev ob dnevu žena.

Mladi Kapelci pripravili prireditev ob dnevu žena

KAPELE V pripravah na prireditev so imeli najprej učno uro o zgodovini in pomenu praznika. Nerazumljivo jim je, da so bile ženske še pred dobrim stoletjem brez osnovnih pravic in kako so skozi desetletja uveljavile svojo enakopravnost z moškimi. Ta enakopravnost še ni popolna, kot je v uvodnem govoru povedala predsednica Sekcije za ohranitev dediščine Mihaela Blaževič, saj se še vedno borijo za enakopravno zastopanost v politiki in na vodilnih položajih, za enakovredno plačilo na enakih delovnih mestih in še in še.

"Ko ta mlada pride k hiši"

V polni dvorani Gasilskega doma Kapele so najmlajši ženskam vseh starosti podarili šopke belih zvončkov in teloha ter jim s pestrim programom pobožali duše in jih odpeljali v svet prijaznosti in ljubezni. Enourni program so izvedli: podmladek članov Sekcije za ohranitev dediščine s pripovedjo o dnevu žena, Sekcija za ohranitev dediščine s skečem Ko ta mlada pride k hiši, mladi glasbeniki Jan Kramer, Tilen Klavžar, Matic Germovšek, Lucija Pšeničnik, Jan Rogič, Tea Kramer, Benjamin Hotko, otroški zbor Lučke z zborovodkinjo in učiteljico solo petja Biljano Ann Novak, Eva Julija Borovšak in ljudski pevci Kapelski pubje ter recitatorji in povezovalci programa Aleksandra Butara Šepec, Zala in Jan Rogič.

Jožica Penič

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja