Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
14.06.2019
08:56
Foto: Ansat TV
V Kostanjevici na Krki je v tamkajšnji Galeriji Božidar Jakac vse do septembra na ogled pregledna razstava Monument Draga Tršarja.
 

Razstava Monument - Drago Tršar

KOSTANJEVICA NA KRKI Izjemna dela akademskega kiparja in akademika Draga Tršarja, od monumentalnega javnega kiparstva, do male plastike, lahko najdemo v vseh preglednih publikacijah slovenske likovne umetnosti 20. stoletja, prepoznaven pa je tudi po delih v številnih drugih likovnih medijih.

Skupni projekt galerij in muzejev, ki se ukvarjajo z likovno dejavnostjo

"Projekt je bil skupni projekt vseh galerij in muzejev, ki se ukvarjajo z likovno dejavnostjo. Drago Tršar je leta 2017 slavil 90. letnico in takrat je na iniciativo Moderne galerije v Ljubljani prišlo do skupnega sestanka, na katerem smo se dogovorili, da bi v vseh inštitucijah predstavili njegov bogat in širok likovni opus, od kiparstva (po čemer je najbolje znan), slik in risb na japonskem papirju," o nastanku razstave pove Goran Milovanovič, direktor Galerije Božidar Jakac.

Preplet del iz vseh ustvarjalnih obdobij po izboru avtorja

Postavitev v Galeriji Božidar Jakac, kot zadnja v nizu, obsega preplet del iz vseh ustvarjalnih obdobij po izboru avtorja, pri čemer se postavitev v šestih sobah razstavišča galerije osredotoča na plastiko manjših formatov v bronu, mavcu in keramiki.

Ansat TV

kostanjevica na krki
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja