Skip to main content
V Posavju 16.3° C Torek, 21. marec 2023
10.12.2019
14:01
Obrazstavna delavnica za najmlajše
Foto: Miloš Jugovic
V soboto, 7. decembra, je na gradu Rajhenburg, enoti Kuturnega doma Krško, potekala še zadnja obrazstavna delavnica za otroke v letošnjem programskem letu.

Obrazstavna delavnica z umetnico Jasno Merkù

Sodobni tržaški umetniki

KRŠKO Kot pravijo v Kulturnem domu Krško, "ves pedagoški program navezujemo na stalne in občasne razstave; od tega je del delavnic rezultat lastne produkcije, del pa jih izvedemo v sodelovanju z avtorji razstav." Minulo soboto so tako delavnico navezali na trenutno občasno razstavo Sodobni tržaški umetniki, na kateri so predstavljena dela najvidnejših tržaških umetnikov slovenskega rodu, in sicer pokojne kiparke Bogomile Doljak, slikarke in grafičarke Jasne Merkù, Sandija Renka, Deziderija Švare in Franka Vecchieta.

Z udeleženci delavnice je tokrat ustvarjala Jasna Merkù, ki jih je popeljala v svet kolažev; skupaj so trgali, strigli, prepletali, odtiskovali, z otiranko odkrivali reliefne površine in razlikovali različne tipologije tekstur ter končno sestavili izvirno kompozicijo. Merkùjeva, ki prihaja iz Opčin pri Trstu, je zaposlena kot profesorica risanja in umetnostne zgodovine. Iz grafičnega oblikovanja je diplomirala na Univerzi v italijanskem Urbinu, magistrski študij vizualnih komunikacij pa je končala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Likovne delavnice vodi od leta 1981, pri svojem delu pa sledi didaktični metodi Bruna Munarija. Ta je poudarjal, da je otrok, ki ustvarja, srečen, čemur pritrjujemo in sledimo tudi na gradu Rajhenburg.

Fotogalerija (Foto: Miloš Jugovic / Grad Rajhenburg):

Razstava je na ogled do 19. aprila

Razstava Sodobni tržaški umetniki bo na ogled do 19. aprila prihodnje leto.

(KD Krško, bš, eP)

krško
fotogalerija
kulturni dom krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja