Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
24.11.2020
17:06
Znameniti Krčani
Foto: JSKD OI Krško
Letos obeležujemo 500. obletnico rojstva Adama Bohoriča, enega znamenitih Krčanov.

Projekt Oblačilni videz znamenitih Krčanov

Desetletje spominov

KRŠKO Leta 2009 so zasnovali projekt Oblačilni videz znamenitih Krčanov je bil zasnovan leta 2009 v času prenove Valvasorjevega kompleksa in je zaživel 30. marca 2010 na slovesni otvoritvi prenovljenega Valvasorjevega kompleksa z otvoritvijo Mestnega muzeja Krško.

Znameniti Krčani

"Idejno je projekt s prvotnim poimenovanjem »Prebivalci Valvasorjevega kompleksa« zasnovala Alenka Černelič Krošelj, takratna kustodinja Mestnega muzeja Krško, v sodelovanju s takratno vodjo OI JSKD Krško Sonjo Levičar, ob podpori in financiranju Občine Krško. Posebna zahvala gre za to tudi Bernardki Zorko in Ireni Mesinger," je ob tem zapisala Tinka Vukič, koordinatorka Območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti Krško.

Dalmatin, Bohorič in ostali znameniti Krčani

"Desetletje spominov ob oživljanju desetih likov znamenitih Krčanov, ki so pomembno sooblikovali in pustili sledi v prostoru in času vse od 16. stoletja pa tja do začetka 20. stoletja, obujajo ljubiteljski igralci okoliških kulturnih društev, ki predano in z veliko mero entuziazma uresničujejo poslanstvo in skrbijo, da projekt živi in se razvija še naprej," še pišejo.

(bš)

krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi