Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
05.08.2019
08:29
Foto: Ansat TV
V krški Dvorani v parku je na ogled razstava članov Društva likovnikov Krško OKO z naslovom Oko, oči, očem. Dela je na ogled postavilo 16 članov društva, ki so ustvarjali pod mentorstvom Jerce Šantej.

Oko, oči, očem

Transfer grafične predloge na podlago - les ali platno

KRŠKO Člani Društva likovnikov Krško OKO, natančneje navdušenci nad abstrakcijo, vsako leto pripravijo delavnico na Bočju. "Že lani smo imeli v načrtu spoznavanje nove tehnike, ki smo jo letos realizirali v maju in juniju," pove Branka Benje, predsednica Društva likovnikov Krško OKO. Gre za tehniko transfer grafične predloge na podlago – les ali platno.

"Želeli smo prikazati veselje ali žalost"

"Najprej smo delali fotografije, odločili smo se za oči. Delali smo selfije, fotografije svojih oči, v katerih smo želeli prikazati veselje ali žalost. V črno beli tehnike fotografije smo prenašali zrcalno lepili na podlago, odstranili papir in na lesu, oz. platnu je ostala samo barva oči," je o tehniki še povedala predsednica. Za omenjeno tehniko bi lahko dejali, da je nekakšen zaščitni znak mentorice delavnic, priznane likovne ustvarjalke Jerce Šantej.

 

Dežniki

Na delavnici pa niso ustvarjali le na lesu ali platnu, izbrane teme so se lotili z različnih vidikov in v različnih tehnikah. Podlaga za ustvarjanje so bili tudi dežniki.

Razstava bo na ogled do 10. avgusta

V Društvu likovnikov Krško OKO nadaljujejo z nizom občasnih razstav, načrtovanih za letošnje leto. "Septembra bo v Dvorani v parku razstavljal naš član na samostojni razstavi, oktobra imamo skupinsko razstavo kiparskih del Forma 19, konec novembra bo v Kulturnem domu Krško razstava del iz tečaja pri Rajku Čubru, konec decembra pa bo v Dvorani v parku skupinska razstava članov društva," je še povedala Branka Benje. Razstava Oko, oči, očem bo na ogled še do 10. avgusta.

Ansat TV

društvo likovnikov krško
krško
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja