Skip to main content
V Posavju 5.2° C Četrtek, 25. 2024
18.05.2021
14:11
Plakat miru, Lions klub Krško
Foto: Lions klub Krško
V Lions klubu Krško so se pridružili svetovnemu dogodku Plakat miru, ki je potekal v izjemnem času za ves svet. Kljub temu je povezal več kot 4 milijone mladih, ki so razmišljanja upodobili v risbah.

Plakat miru

KRŠKO Namen natečaja, letos je potekal pod naslovom Prispevam k miru, je spodbuditi mlade med 11. in 13. letom starosti k razmišljanju o življenju, miru, prihodnosti, ljubezni in medsebojnem razumevanju. Svoja razmišljanja mladi s pomočjo svojih mentorjev prelijejo v likovna dela. Natečaj poteka stopenjsko, likovna dela se najprej ocenjujejo na lokalni ravni Lions klubov, nato na nivoju distriktov (območij) in na koncu na mednarodnem nivoju. Izbor finalistov na nivoju Lions Kluba Krško je letos opravil akademski slikar Jože Marinč, za kar se mu iskreno zahvaljujemo.

Letošnje razmere so bile zelo zahtevne, saj je v času oddaje del pouk v šolah poteka na daljavo, zato so imela prispela dela še toliko večjo vrednost. Prejeli smo 36 del iz osmih posavskih osnovnih šol. Od tega se je 13 del uvrstilo za zaključno/finalno prireditev, ki je bila načrtovana aprila 2021. Prireditve zaradi aktualni razmer nismo mogli izpeljati. Kljub temu pa bodo vsi sodelujoči prejeli priznanja za sodelovanje, nagrajenci in njihovi mentorji pa priložnostna darila.

Letošnji nagrajenci na nivoju kluba so Žana Kodrič iz OŠ Podbočje z mentorico Damjano Stopar Štrovs, Žana Polovič in Alen Veselko iz OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško, njuna mentorica je Nevenka Leskovar, Jan Ameršek iz OŠ Ane Gale Sevnica, njegova mentorica je Anja Horvat, Leja Fink, Larisa Rodman, Anamarija Prah, Tara Kuhar, Lucija Skinder in Marina Skinder iz OŠ Raka, njihova mentorica je Andreja Novak Gabrič ter Domen Mirt iz OŠ Boštanj, Hana Plazar iz OŠ Krmelj in Kaja Zore iz OŠ Milana Majcna Šentjanž, vsem trem je mentorica Nena Bedek.

Na državno nivo smo poslali tri dela, in sicer delo učenke Marine Skinder iz OŠ Raka, mentorica Andreja Novak Gabrič, Lucije Skinder iz OŠ Raka, njena mentorica je prav tako Andreja Novak Gabrič ter delo učenca Alena Veselka iz OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško. Njegova mentorica je Nevenka Leskovar. Posebej smo veseli in ponosni, da je na državnem nivoju dobila priznanje Lucija Skinder iz OŠ Raka z mentorico Andrejo Novak Gabrič.

Iskrena hvala in čestitke vsem šolam, mentorjem in učencem za sodelovanje na 33. natečaju Plakat miru. Upamo, da nam bodo časi bolj naklonjeni in se naslednje leto srečamo na zaključni prireditvi 34. natečaja, ki bo potekal pod geslom Vsi smo povezani.

Lions klub Krško

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja