Skip to main content
V Posavju 8.4° C Četrtek, 25. 2024
04.03.2022
13:10
Počitniška muzejska doživetja
Foto: Mateja Gačnik Miklavž
V enotah Kulturnega doma Krško so uspešno izpeljali zimski sklop počitniških muzejskih doživetij.

Počitniška muzejska doživetja

KRŠKO Počitniška muzejska doživetja so na gradu Rajhenburg, v Galeriji Krško in Mestnem muzeju Krško potekala od ponedeljka, 28. februarja, do srede, 1.  marca 2022.

Osrednja tema letošnjih počitniških delavnic na gradu Rajhenburg je bila šport. Na gradu so na ogled najpomembnejša odličja Primoža Kozmusa - najboljšega slovenskega atleta in enega najuspešnejših športnikov v športni zgodovini Slovenije. Udeleženci so v duhu ravno zaključenih zimskih olimpijskih iger spoznavali našega olimpionika – s katerim športom se je ukvarjal, koliko je treniral ter koliko lovorik je osvojil. Pogovarjali smo se o izgledu in oblikovanju medalj ter o upodobljenih motivih. V naših glavah je nastalo mnogo idej, ki smo jih na delavnici uporabili v pri oblikovanju svojih medalj.

Fotogalerija (Foto: Mateja Gačnik Miklavž, Grad Rajhenburg):

Naslednji dan smo po navodilih skrbno pripravili lične škatlice, kamor smo medalje tudi pospravili. Aktivnosti tretjega dne so potekale v Galeriji Krško in Mestnem muzeju Krško. Udeleženci so si ogledali razstavo Transcendence, kjer so spoznali tudi umetnico in avtorico, akademsko kiparko, Teo Curk Sorta. Vtise po ogledu so pod njenim mentorstvom prelili v ustvarjalno delo: skupaj smo zvijali, ščipali, prepletali in sestavljali nove oblike in podobe ter se pri tem močno zabavali. Počitniška muzejska doživetja so sklop aktivnosti in delavnic, ki jih v enotah Kulturnega doma Krško pripravljamo v času počitnic.

Pod skupnim imenom Počitniška muzejska doživetja so letos potekala četrtič (v preteklem letu so zaradi epidemije covida aktivnosti potekale le preko spleta). Dejavnosti so namenjene mladim radovednežem, ki si tudi med počitnicami želijo raziskovati, spoznavati sledi preteklosti ter ustvarjati. Primerne so za otroke različnih starosti, vse aktivnosti pa navezujemo na naše stalne in občasne razstave.

Foto: Mateja Gačnik Miklavž, Grad Rajhenburg
Anita Radkovič, Mestni muzej Krško

kulturni dom krško
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja