Skip to main content
V Posavju 5° C Torek, 23. 2024
10.06.2019
07:24
Foto: Knjižnica Brežice
Da pol ure branja na dan prežene dolgčas stran, so se v brežiški knjižnici prepričali
že lani. Takrat so se prvič pridružili bralnemu projektu Poletavci – poletni bralci.

Poletavci – poletni bralci

BREŽICE Nosilka projekta je Mestna knjižnica Ljubljana, vanj pa s(m)o vključene še druge splošne knjižnice po Sloveniji.

Projekt bo osnovnošolce med 7. in 12. letom starosti letos nagovarjal od 10. junija do 10. septembra. V Brežicah bo to druga sezona, nasploh pa bodo poletni bralci skupaj »poletavali« že devetič.

Mladi bralci sodelujejo tako, da 30 dni – ni nujno, da si sledijo – vsak dan berejo pol ure. To so lahko knjige, stripi, časopisni članki, revije, recepti … Seznam bralnih dni vpisujejo na zgibanko, ki jo prejmejo v brežiški knjižnici oziroma jo poiščejo na njeni spletni strani. V drugi polovici septembra 2019 sledi Dan za poletavce, na katerem bomo najuspešnejše bralce v Brežicah nagradili s prijetnim druženjem, jim izročili majico in priznanje, žrebali pa bomo tudi številne nagrade. Glavna med njimi bo skiro, ki ga podarja podjetje Hervis d. o. o.

Bralno povezovanje ima tri cilje: spodbujati branje (tudi) med poletnimi počitnicami, izboljšati bralne veščine pri otrocih in pridobiti branje za vsakodnevno navado. V Brežicah smo lani uspešno »poletavali« z enainštiridesetimi mladimi bralkami in bralci. Koliko le se nas bo družilo letos?

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

brežice
knjižnica brežice

Pridružite se nam