Skip to main content
V Posavju -3.2° C Sreda, 1. februar 2023
05.02.2021
15:49
Pred slovenskim kulturnim praznikom na ePosavje TV
Grafika: ePosavje.com
V ponedeljek, 8. februarja, v Sloveniji praznujemo državni prvak, slovenski kulturni praznik. S proslavami iz treh občin ga bomo obeležili tudi na ePosavje TV in spletnem mestu ePosavje.com.

Slovenski kulturni praznik na ePosavje TV

V ponedeljek, 8. februarja, od 18. ure naprej

KRŠKO V ponedeljek, 8. februarja, bomo v Sloveniji praznovali slovenski kulturni praznik. S sproščanjem ukrepov, povezanih z epidemijo COVID-19, bodo lahko številni muzeji in galerije znova odprli svoja vrata. Na televiziji ePosavje TV pa bomo državni praznik obeležili s tremi proslavami, ki jih pripravljajo v Posavju.

Ob 18. uri iz Radeč, ob 19. uri iz Krškega in ob 20. uri iz Brežic

V ponedeljek tako ob 18. uri televizijski program začenjamo s proslavo iz Radeč, uro pozneje s proslavo Prešernov dan iz Krškega, ob 20. uri pa bo na sporedu še kulturna slovesnost, ki jo pripravljajo v Brežicah, na kateri bodo podelili priznanja in odličja Zveze kulturnih društev Brežice za leto 2020.

Prešernov dan

"Praznujmo ga kot praznik dobri ljudi, kot praznik življenja"

"Prejeti Prešernovo plaketo je res poseben življenjski dogodek," je ob slovenskem kulturnem prazniku povedala lanskoletna prejemnica Zlate Prešernove plakete v Krškem Boža Ojsteršek.

"Naj nova realnost niti za trenutek ne zmanjša vrednosti plaket in njihovega sijaja"

"Čestitam vsem letošnjim nagrajencem, naj nova realnost niti za trenutek ne zmanjša vrednosti plaket in njihovega sijaja. Mnogo ur vaj, mnogo ljudi in nastopov se zrcali v njih. Naj vas toplo pobožajo besede obrazložitev, čestitke in komentarji ob njih. Razum nam narekuje, kaj nam je Slovencem lahko v ponos. Zagotovo moremo in moramo biti ponosni na naš resnično zapleten, a morda prav zato še vrednejši slovenski jezik, na našo bogato in raznoliko kulturno dediščino in na lepote naše dežele. Pa seveda na slovenski kulturni praznik, ki združuje vse to. Praznujmo ga kot praznik dobrih ljudi, kot praznik življenja. Čestitam vam vsem ob tem prazniku in vam želim čimveč kulture - tiste prave, srčne."

Kje lahko spremljate televizijski program ePosavje TV?

Naš TV program lahko spremljate pri vseh telekomunikacijskih operaterjih, ki so prisotni v našem okolju:

  • Telemach - programsko mesto 735
  • T2 - programsko mesto 311
  • Telekom - 676 ·
  • A1 - Kombo in starejših paketi – prog. mesto 359 / xplore TV platforma: programsko mesto 327
  • Omrežje d.o.o. – programsko mesto 145

(bš)

krško
brežice
radeče

Pridružite se nam

Novice iz Posavja