Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
03.05.2019
19:40
Grafika: organizatorji
Kulturno društvo Drugi oder iz Brežic vabi na moderno igro Zasebno življenje, nemške avtorice Ulrike Syha. Predstavo režira Mojca Florjanič, sicer tudi predsednica kulturnega društva.

V sredo, 8. maja, v Krškem

Člani KD Drugi Oder vljudno vabijo na ponovitev moderne igre Zasebno življenje, v kateri bosteo spoznali večplastno pripoved ljubezenske zgodbe, ki se zgodi med predstavnikoma generacije, ki ni več najmlajša in ki ne želi prepoznati znakov ljubezni.

Zasebno življenje

On (Lutz) je podjetnik iz vrst mlajše generacije, ki beži iz vsakršnega odnosa in notorično zanika svoje osebno življenje. Ona (Karla) brezupno vztraja v ponesrečeni zvezi s poročenim, veliko starejšim nekdanjim profesorjem oz. zdajšnjim službenim kolegom. Srečanja med Karlo in Lutzem so naključna in bežna. Takšen predznak želita dati njunemu odnosu tudi po tem, ko skupaj preživita noč. Vsak od njiju vztraja v svojem urbanem individualistično nastrojenem svetu, saj bi vsakršna drugačna odločitev v njuni življenji vnesla preveč komplikacij, bolečine in napora. Avtorica teksta v zgodbi, sestavljeni iz devetih prizorov, prepletenih s krajšimi epizodami in flashbacki, ki na koncu le pripelje do ljubezenske izpolnitve, na zabaven in ironičen način skozi predstavo večkrat spregovori o človeški osamljenosti, o izpraznjenosti človeškega duha in nepotrebni množični informiranosti.

sreda, 8. maj 2019
19:30, Kulturni dom Krško

Vstopnina: 7 EUR, karte kupite na blagajni KD.
Predstava traja uro in 45 minut ter nima odmora.

KD Drugi oder

krško
kulturni dom krško
napovednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi