Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
12.06.2019
15:16
Grafika: ePosavje
Vidko Kuselj, našo sokrajanko, pozna mnogo ljudi; ne le zaradi dolgoletnega poučevanja slovenščine v Posavju, pač pa tudi po številnih prireditvah, ki jih je bogatila s svojim izvirnim povezovanjem.

Moja
Na tvojih ustnicah
moje ime.
Čaka, da pride v spomin.
Čaka, da najdeš mu glas.
Čaka, da daš mu obliko.
In potem rečeš: »Moja!«
To je zdaj moje ime.
Najlepše na svetu.

Vidka Kuselj

Predstavitev knjige Vidke Kuselj Zdaj sem tvoja Moja

Vedno smo ju srečevali skupaj z možem, a le bližnji so vedeli, da se jima je zahrbtno pridružila bolezen, Alzheimerjeva demenca. Začel se je njun boj proti tej kruti, neozdravljivi bolezni. Pričujoča izpoved je resnična, boleče iskrena in pretresljiva zgodba o tej življenjski preizkušnji; od prvih znakov in sprememb ter soočenja s to hudo diagnozo do bolečega stanja, ko je mož moral v Dom starejših občanov.

Ponedeljek, 17. junija, ob 19. uri v Valvasorjevi knjižnici Krško

"Ob tej prelomnici so se moja čustva tako zgostila, da so morala iz mene. Bilo je kot terapija." Tako pravi avtorica in verjame, da bodo njune izkušnje marsikomu v pomoč pri soočanju s podobnimi težavami in stiskami. Z avtorico se bo pogovarjala Martina Žerjav, ki se v Domu starejših občanov Krško že vrsto let posveča bolnikom z demenco in njihovim svojcem. Večer bo z glasbo obogatila Stanka Macur.

Valvasorjeva knjižnica Krško

krško
valvasorjeva knjižnica krško
napovednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja