Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
29.03.2021
20:03
535. obletnica podelitve mestnih pravic, Krško, 5. marec 2012
Foto: Nina Sotelšek
Mestni muzej Krško je 30. marca 2020 praznoval 10. obletnico delovanja, a je bilo praznovanje zaradi prvega vala epidemije okrnjeno. V torek pripralvjajo javno vodstvo po razstavi.

10 let Mestnega muzeja Krško

Dekada začetkov

KRŠKO V Mestnem muzeju Krško želijo z razstavo Dekada začetkov obeležiti prvih, ustvarjalnih 10 let in doprinos muzeja lokalni skupnosti in družbi. Ob odprtju razstave pripravljajo tudi uvodno javno vodstvo, ki bo potekalo v torek, 30. marca, ob 17. uri, najave na vodstvo sprejemajo na elektronskem naslovu info@mestnimuzejkrsko.si in telefonski številki 051 390 658.

Zgodovina Mestnega muzeja Krško

Ob obletnici bodo predstavili delovanje Mestnega muzeja Krško od njegove otvoritve do lanske koronske prelomnice, "ki je izzvala muzeje, da ponovno premislijo o svoji vlogi, razvijejo nove načine delovanja, se redefinirajo in odzovejo na družbene spremembe.  Predstavili bomo, kako je bil muzej osnovan, kako so se ustvarjale zbirke, postavljale razstave, kako se je sistematiziral način dela in koliko ljudi se je sprehodilo skozenj."

Kakšen muzej si pa vi želite v naslednjem desetletju?

Kot pravijo v povabilu na razstavo, so se podali na krške ulice, v javne ustanove, domove naših obiskovalcev in jih povabili k dialogu. Odgovore na vprašanje: »Kakšen muzej si pa vi želite v naslednjem desetletju?«, boste našli na razstavi v Mestnem muzeju Krško.

(eP)

krško
kulturni dom krško
napovednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja