Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
29.08.2019
07:32
Foto: organizatorji
Od 3. do 20. septembra si boste v Kulturnem domu Krško lahko ogledali inovativne izdelke iz papirja, zasnovane na principih krožnega oblikovanja.

Razstava Papiro-logia gostuje v Krškem

Razstava Papiro-logía - Krožno oblikovanje in uporaba papirja v interierju je nastala v sodelovanju Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, Inštituta za celulozo in papir ter podjetja DS Smith. V Spodnjeposavsko regijo je odpotovala ravno na vabilo slednjih, ki so rezultate interdisciplinarnega sodelovanja želeli predstaviti tudi v svojem lokalnem okolju.

Predstavljena inovativnih dela magistrskih študentov industrijskega oblikovanja prikazujejo možnosti uporabe papirja v interierju. Zasnovana so po principih krožnega oblikovanja in na konkretnih primerih kažejo pot, kako do učinkovitih rešitev k prehodu v krožno gospodarstvo.

Razstavo bodo v torek, 3. septembra 2019 ob 19. uri, otvorili Majda Androjna, direktorica podjetja DS Smith, mag. Lilijana Madjar, direktorica RRA LUR in izr. prof. Jure Miklavc, predstojnik oddelka za Industrijsko in unikatno oblikovanje, ALUO. Vljudno vabljeni na otvoritev in ogled.

RRA LUR

krško
kulturni dom krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja