Skip to main content
V Posavju -2.3° C Torek, 25. januar 2022
27.05.2019
20:12
Foto: Krista Pirc
V petek je v okviru Dneva Valvasorjeve knjižnice Krško v Glasbeni šoli Krško potekal že 4. Rozalkin dan, srečanje otrok iz različnih vrtcev, vzgojiteljic, mladih glasbenikov in knjižničark.

KRŠKO Preplet glasbenih, pevskih, igranih in plesnih točk ob vili Rozalki je bil tokrat hkrati tudi uvod v različna praznovanja ob občinskem prazniku občine Krško.

Svoje kamenčke v pisanem programskem mozaiku so letos poleg Glasbene šole Krško prispevali otroci iz Vrtca Krško, iz enot Grič, Kekec in Pravljica ter otroci iz Vrtca Leskovec pri Krškem, iz enot Pika Nogavička in Vila.

Na prireditvi se je predstavilo 7 skupin otrok. Slišali smo ritmično pesem, ki so jo zapeli otroci pod vodstvom vzgojiteljice Irene Gošek in pomočnice Jožice Novak. Da je bil dogodek tudi pravljično obarvan, je poskrbel njihov mladi pripovedovalec Luka Gričar. Skupini Mehurčki in Barvice pod mentorstvom vzgojiteljic Marjetke Lekše, Maje Miklavčič in Martine Kostanjšek ter pomočnic Sabine Prevolšek, Tanje Plankar in Aleksandre Voglar sta se nam predstavili s petjem, plesom in igranjem na posebne, ljudske inštrumente. Ogledali smo si tudi Bitenčevo kratko igrano prestavo Domišljavi želodek, ki so jo zaigrali otroci pod vodstvom vzgojiteljice Darinke Klavžar in pomočnice Barbare Kupčič.

S skupino Klobučki in mentoricama, vzgojiteljico Jernejo Škrbina Božič in pomočnico Urško Štefanič, smo spet priklicali pomlad med nas, skupini P3 in P4, ki ju vodijo vzgojiteljici Jožica Tonkovič in Andreja Beribak ter pomočnici Mojca Dobovšek in Nina Šaruga, pa sta nam zaplesali in radostno zapeli. Za zaključni živahni glasbeni vložek je pod mentorstvom Franca Arha poskrbel pozavnist Aljaž Pirc, ki ga je na klavirju spremljal Martin Šušteršič.

Fotogalerija:

Z Rozalkinim dnevom smo tako otroško razigrano in prijetno zaključili celoletno sodelovanje knjižnice z različnimi vrtčevskimi skupinami. Prijateljske niti med otroki, knjigami, vzgojiteljicami in knjižničarkami, ki so se pletle skozi celo leto, so se še bolj povezale in utrdile. Otroci so se zelo potrudili in drug drugemu podarili nekaj lepega. S tem so nas obogatili ter razveselili in to je gotovo pomembno doživetje na njihovi poti odraščanja. Tu pa se knjižnično poslanstvo knjižne vzgoje dotakne tudi vzgoje mladih src …

Klavdija Šiško Možgan,
Valvasorjeva knjižnica Krško
Foto: Kristina Pirc

krško
valvasorjeva knjižnica krško
fotogalerija

Pridružite se nam