Skip to main content
Nedelja, 28. maj 2023
22.06.2022
08:00
Foto: Anton Hruševar
V podružnični cerkvi sv. Ane v Leskovcu pri Krškem so minulo nedeljo gostili mlado komorno zasedbo Pihalni kvartet ChAt in s tem vstopili v jubilejne 20. Anine večere.

Mlada komorna zasedba ChAt kot prvi na letošnjih Aninih večerih

Na flavto je igrala Melanija Pintar, na basetni rog Domen Marn, na klarinet Matija Božnik in na bas klarinet Tomaž Adamič. Četverica je po tem, ko so bili v srednješolskih časih sošolci, sklenila, da povezani in združeni tudi nastopajo, akademski glasbeniki pa so si ime pa so nadeli po kraticah držav, kjer so njihovo glasbeno znanje izpopolnjevali (v Švici - CH in v Avstriji - AT). Njihov repertoar je pretežno klasične narave (Mozart, Bizet, Strauss, Francaix ...) z občasnimi odmiki v druge zvrsti kot so etno, jazz in pop glasba, pa tudi glasba iz mjuziklov.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Naslednji Anin glasbeni večer bo 26. julija

S koncertom sta organizatorja Kulturno društvo Leskovec pri Krškem in Župnija Leskovec pri Krškem vstopila v letošnji cikel Aninih glasbenih večerov, ki je tradicionalna prireditev, nad katero kot vodja bdi Mateja Žarn Čepin in kot umetniška vodja Mihaela Komočar Gorše, posebej pa je letos zaznamovan slavnostno zaradi jubilejne, že 20. izvedbe poletnih koncertnih večerov. Za vezno besedo med skladbami Pihalnega kvarteta ChAtje poskrbela Doroteja Jazbec, ob koncu pa se je predsednik Kulturnega društva Leskovec pri Krškem Filip Černelč tudi zahvalil gostom za umetniško in kulturno navdahnjen zgodnji večer, za katerega so poskrbeli preko igranja na njihove priljubljene instrumente. Pred cerkvijo je nato sledila zakuska in priložnost za izmenjavo vtisov. Naslednji Anin glasbeni večer bo 26. julija, ko bo nastopila Vokalna zasedba Elinor.

(Kulturno društvo Leskovec pri Krškem, eP)

leskovec pri krškem
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi