Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
30.06.2022
12:51
Promenadni nastop, Senovo
Foto: DKD Svoboda Senovo
Ob petkih je bilo na sprehodu skozi Senovo ob večerih vedno slišati zvoke godbe iz godbene sobe in vriske ter zven harmonike.

Promenadni nastop

SENOVO Vsak petkov večer namreč - že od nekdaj - preživijo skupaj na vajah člani Pihalnega orkestra DKD Svoboda Senovo in tudi Folklorna skupina se dobiva na vajah ob petkih. Potem je virus spremenil tradicijo. V petek, 27. maja, je bilo spet drugače, saj niso bile na programu le vaje, ampak so vse sekcije, ki delujejo pod okriljem DKD Svoboda Senovo pripravile promenadni nastop v res vzorno urejenem Kinološkem parku na Reštanju.

Fotogalerija (Foto: DKD Svoboda Senovo):

Folklornikom in godbenikom so se pridružili še lutkarji in gledališčniki. Vsaka sekcija je poskrbela za 15-minutni kulturni program, ki ga je v celoto povezala Vlasta Moškon, večletna tajnica društva in gledališčnica. Bilo je pestro in zanimivo, osrednja nit se je dotikala premogovništva, kar ni čudno, saj je bil premog odkrit prav na Reštanju. Iz vseh nastopov je velo veselo razpoloženje in navdušenje nad tem, da spet lahko nastopamo, da slišimo to, kar smo toliko časa pogrešali: aplavz gledalcev v živo. Kulturnemu programu je sledilo družabno srečanje vseh članov društva, medse smo povabili tudi gledalce. Skupaj smo ugotovili, da še znamo, kar smo se naučili in da je vredno to nadgraditi. Poslej bo spet kot v preteklosti, petkovi sprehodi skozi naš kraj bodo spet glasbeno obarvani, gledališčniki in lutkarji pa se dobivamo med tednom. Dobrodošli v naše vrste!

Boža Ojsteršek, GS DKD Svoboda Senovo

senovo
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja