Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
03.12.2020
13:47
Prosvetno društvo Vrhovo
V letošnjem letu se je v Prosvetnem društvu Vrhovo formirala nova skupina, neke vrste podmladek skupine Žaba gleda&išče, v svojem bistvu pa mladenke, ki jih združuje velika želja po ustvarjanju.

"Šest punc na kupu še nikoli ni pomenilo nič dobrega. Ali pač?!"

VRHOVO Alina Simončič, Ema Kmetič, Pia Brečko, Lejla Simončič in Neja Jakopič, pet najstnic, ki so svojo gledališko pot začele že zelo zgodaj, na tej točki pa se skupaj z režiserko in mentorico skupine, Urško Klajn, podajajo na novo pot.

Šest punc na kupu še nikoli ni pomenilo nič dobrega. Ali pač?! V tem primeru zagotovo. Premiero, ki je bila načrtovana v mesecih pred novim letom, je žal prekinila vnovična zaustavitev javnega življenja. Ni pa prekinila njihovega dela, ki sicer poteka na daljavo, a ni zato nič manj intenzivno ali pomembno. Za inspiracijo in temelj svojega dela so dekleta vzela trenutno precej popularno besedilo Johna C. Parkina, K**c gleda; duhovna pot najvišje modrosti.

Ljudje smo na vsakem koraku hočeš – nočeš obremenjeni s tem, kaj si nekdo drug misli o nas, kako nas gleda, kaj se od nas pričakuje, kaj bi morali narediti, kaj bi morali izreči. Premnogim pritiskom bi se morali naučiti reči »K**c gleda!« in se povsem brez slabe vesti otresti skrbi in slediti svojim sanjam. Ta filozofija je temelj tudi za razmislek znotraj skupine. Delo poteka raziskovalno, igralke vodeno na podlagi svojih lastnih kritičnih razmišljanj v obliki esejskih zapiskov soustvarjajo besedilo predstave v nastajanju.

Celotna predstava bo neke vrste eksperiment in hkrati prijetno potovanje v svet brezskrbnosti in iskanja svojega jaza, v katerem upamo, se bo našel prav vsak gledalec.

Urška Klajn

radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja