Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
12.02.2022
19:42
Gospod Zvezda
Foto: Knjižnica Brežice
Gospod Zvezda je prišel z neba in si našel prijatelje … Tudi ob branju knjig o dr. Francetu Prešernu izvemo, da je bil velik prijatelj otrok.

Gospod Zvezda

Zanje se je v žepu ponošenega suknjiča vedno našla suha figa. V Knjižnici Brežice pa v teh dneh za mlade in najmlajše prijatelje knjig nismo pripravili suhega sadja, ampak spletno lutkovno predstavo Gospod Zvezda v izvedbi Lutkovnega gledališča Maribor. Predstava je bila premierno predvajana v četrtek, 10. februarja 2022, ob 17. uri, z njenim ogledom pa se lahko posladkate vse do sobote, 12. februarja 2022, do 17. ure. Podrobnosti o dostopu najdete na spletni strani in Facebooku Knjižnice Brežice.

V zgodbi srečamo gospoda Zvezdo, ki najde srebrnik in si zanj kupi kolaček, dežnik in barvico. Za uro, na kateri je plesala prelepa plesalka, pa mu je zmanjkalo denarja. Na travniku je srečal pikapolonice, polža in kosa. Vsakemu je pomagal in tako razdelil vse, kar je imel. Živali so bile srečne, on pa je še kar vzdihoval za lepo plesalko. In prijatelji so mu jo kupili. Za dobrega prijatelja bi se potrudili vsi, mar ne?

Spletna lutkovna predstava ob kulturnem prazniku

O dobrih prijateljih in njihovih presenetljivih zgodbah nam spregovorijo tudi pravljice, pesmi in igre. Tokratno zgodbo o gospodu Zvezdi smo si ogledali. Še veliko pa jih lahko odkrijete sami, če si v knjižnici poiščete knjigo in tako ob branju spoznate čudovite zgodbe. In ne pozabite: da bi našli prijatelja, nam ni treba na nebo. Velikokrat je dovolj že, če se malce ozremo naokrog. Veseli smo, da se naše vezi prijetno spletajo ob pisani in govorjeni besedi.

Andreja Dvornik, Knjižnica Brežice

knjižnica brežice
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja