Skip to main content
Torek, 16. april 2024
11.10.2019
14:00
Foto: Knjižnica Brežice
V četrtkovem večeru, 10. oktobra 2019, so v Knjižnici Brežice s Klubom zdravljenih alkoholikov Brežice (Klub ZA) gostili dogodek Stres, kuga današnjega časa.

BREŽICE Četrtkovo predavanje je bilo že trinajsto v nizu omenjenih sodelovanj in tokratna gostja je bila Maja Megla. Po uvodnem nagovoru je predsednica Kluba ZA Andreja Les besedo prepustila avtorici, ki je poslušalcem predstavila svojo knjigo, po naslovu katere smo poimenovali tudi četrtkov dogodek. Po izobrazbi diplomirana literarna komparativistka in dolgoletna novinarka se je pisanja knjige lotila po dveletni bolezni. Pojasnila in rešitve za svoje bolezenske simptome je iskala v nevroznanosti in medicini ter v komplementarnih, holističnh in alternativnih zdravilnih sistemih.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

Spregovorila je o vzrokih, ki si jih povzročamo sami ali nastanejo zaradi naših odnosov v družbi in njenih vrednot ter o povezavi med možgani in črevesjem. Predstavila je raznovrstne oblike samopomoči, med katere sodijo pravilna prehrana, zelišča in prehranski dodatki ter preizkušene tehnike za fizično in psihično regeneracijo. Pozornost je namenila tudi serotoninski in dopaminski dieti, ki sta koristni tudi zoper depresijo. Dobro opremljenemu z znanjem, podkrepljenim z avtoričinim raziskovalnim delom, se bo morda marsikateremu bralcu knjige ali poslušalcu uspelo izogniti tegobam, ki jih povzroča stres.

Ela Gaborovič, Knjižnica Brežice

brežice
knjižnica brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi