Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
17.11.2021
14:36
Knjižnica Brežice
Foto: Knjižnica Brežice
Ko se november prevesi v svojo drugo polovico, splošne knjižnice po Sloveniji že tradicionalno praznujejo svoj dan oziroma kar ves teden. Letos od 15. do vključno 20. novembra.

Teden slovenskih splošnih knjižnic

BREŽICE Mrežo splošnih knjižnic po Sloveniji oblikuje 58 knjižnic, ki smo dostopne vsem prebivalcem, svoje storitve pa ponujamo tako v obliki osebnega pristopa kot tudi na spletu. Rdeča nit letošnjega prazničnega tedna je preprosta, a neizmerno pomembna. To je branje. Z raznolikimi vsebinami, zaradi posebnih razmer podanih predvsem virtualno, bomo nagovarjali svoje zveste člane in obiskovalce, prebivalce lokalne skupnosti, pa tudi tiste, ki v knjižnico (še) ne zahajajo.

Po vijugavih poteh hribovja in dolin bo tudi v tem tednu vozila Posavska potujoča knjižnica ter obiskovala svoja postajališča, člane in uporabnike. Članstvo v knjižnici na kolesih je brezplačno.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

Vseh naših snidenj in sodelovanj se nadvse veselimo, povabilo v knjižnico pa zaključujemo z mislijo Vesne Horžen, predsednice Združenja splošnih knjižnic, ki pravi: "Čas, v katerem živimo, je pokazal, kako zelo pomembno je brati: zato, da smo pismeni in se učimo, da smo sočutni in spoštljivi, da znamo razmišljati in izraziti svoje misli, da krajšamo čas našim bližnjim in sebi, da spoznavamo svetove, ki jih ne bi nikoli obiskali in ljudi, ki jih nikoli ne bi srečali. Branje je pomembno zaradi vsega naštetega, predvsem pa zato, da ostanemo ljudje."

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

brežice
knjižnica brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi