Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
28.05.2019
19:29
Foto: Laura Bohorič
V soboto je Krško v slovo letošnjemu Tednu ljubiteljske kulture gostilo dve tekmovanji slovenskih godb. Glasbeniki so se pomerili na 9. tekmovanju mladinskih godb in 39. tekmovanju slovenskih godb.

KRŠKO V posameznih kategorijah so strokovno žirijo najbolj prepričali Pihalni orkester Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, Pihalni orkester Glasbene šole Sevnica, Pihalna godba Vrhpolje-Vipava in Godba Cerknica. A konkurenca je bila huda, saj je strokovna komisija prav vsem sodelujočim podelila več kot devetdeset točk od stotih in s tem zlato plaketo s priznanjem.

Na tekmovanju je nastopilo devet slovenskih godb, ali z drugimi številkami, na velikem odru Kulturnega doma v Krškem se je zvrstilo skupno več kot 700 godbenikov in godbenic. Ob koncu dneva, ko je komisija preštevala dosežene točke, se je izkazalo, da so izbrane godbe po kakovosti zelo izenačene. Prav vse so si namreč priigrale več kot devetdeset točk, kar pomeni, da je komisija vsem podelila tudi zlate plakete s priznanjem.

Fotogalerija:

S tekmovanjem slovenskih godb v Krškem se je zaključil 6. Teden ljubiteljske kulture, ki zdaj že tradicionalno sredi meseca maja po vsem slovenskem kulturnem prostoru z več kot 1000 dogodki bogati kulturno podobo Slovenije.

JSKD

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja