Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
24.08.2021
14:10
Tretji Anin glasbeni večer v Leskovcu pri Krškem
Foto: Anton Hruševar
V petek, 20. avgusta, so v cerkvi sv. Ane v Leskovcu pri Krškem na tretjem Aninem glasbenem večeru večeru nastopili člani tria Stretto.

Tretji Anin glasbeni večer

LESKOVEC PRI KRŠKEM Trio Stretto sestavljajo Saša Siter - vokal, Kristian Ilič - violina in Estera Cetin - klavir in orgle. Saša Siter je prve glasbene izkušnje pridobivala že kot majhna deklica v glasbeni šoli Zagorje, po končani nižji glasbeni šoli iz violine in klavirja, pa je prepevala v zboru in vokalni skupini. Šolanje je nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani in je tako poleg končane glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani zaključila z nižjo in srednjo glasbeno šolanje iz solopetja. Zadnja leta sodeluje s komornim zborom Dekori, svojo ljubezen do petja pa prenaša na učence v okviru pedagoškega dela v Glasbeni šoli Krško.

Kristian Ilič je z glasbenim izobraževanjem pričel na Glasbeni šoli Sežana, nadaljeval pa na Umetniški gimnaziji Koper ter na Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana. Leta 2011 je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani, prejel pa je tudi tretjo nagrado na državnem tekmovanju, izvedel je samostojni recital v Sežani in Ljubljani, bil je član mladinskega simfoničnega orkestra EUYO, s katerim je koncentriral v Luksemburgu. S strani Akademije za glasbo je bil izbran za udeležbo na mednarodni poletni šoli v Semmeringu v Avstriji. Bil je tudi honorarni sodelavec v simfoničnemu orkestru RTV Slovenija in v Operi Ljubljana, leta 2010 pa se je zaposlil na Glasbeni šoli Krško, kjer poučuje violino in vodi godalni orkester ter simfonični orkester Glasbene šole Krško.

Estera Cetin je bila sprva učenka Glasbene šole Krško, z izobraževanjem je nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, kasneje pa na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Študij je zaključila pri svetovno priznanem madžarskem profesorju Laszlu Baranyayu, kot pianistka redno nastopa različnih zasedbah, kot korepetitorka in profesorica pa na Glasbeni šoli Krško deluje že 20 let. Anin glasbeni večer je povezovala Mirjana Marinčič.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Anton Hruševar

leskovec pri krškem
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja