Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
11.06.2019
14:36
Foto: Foto Rožman
Šolsko leto 2018/2019 je bilo za Glasbeno šolo Brežice zelo uspešno. Na 10 različnih državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih je sodelovalo 20 učencev Glasbene šole Brežice.

Uspehi učencev Glasbene šole Brežice na tekmovanjih

BREŽICE Prejeli so 11 zlatih in 10 srebrnih priznanj ter 6 priznanj za udeležbo. Na 22. predtekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije je Julija Smrekar (klavir) v kategoriji 1b prejela priznanje za udeležbo, na 3. mednarodnem tekmovanju Sirmium Music Fest v Sremski Mitrovici pa je v 2. kategoriji osvojila 2. nagrado. Njena mentorica je profesorica Karolina Vegelj Stopar.

Na 22. predtekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije je Tanita Lipar (petje), pod mentorstvom profesorice Mihaele Komočar Gorše, v kategoriji 1b prejela priznanje za udeležbo. Prav tako je na istem tekmovanju priznanje za udeležbo prejela Eva Gerjovič (klavir), pod mentorstvom profesorice Sanje Rebić Gašparlin.

22. predtekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije so se udeležile tudi naslednje učenke: Karla Ogorevc (saksofon), Rea Doria Bergant (klarinet) in Vita Vučajnk (klarinet). Vse tri so se uvrstile na 48. državno tekmovanje – TEMSIG in osvojile naslednje rezultate: Karla Ogorevc v kategoriji 1b zlato plaketo in posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe (mentor: Simon Širec, prof.), Rea Doria Bergant v kategoriji 1c zlato plaketo (mentor: Igor Požar, prof.) in Vita Vučajnk v kategoriji 1a srebrno plaketo (mentor: Igor Požar, prof.).

Na 48. državnem tekmovanju TEMSIG je Katja Bogovič (petje), pod mentorstvom profesorice Mihaele Komočar Gorše, prejela priznanje za udeležbo. Janž Rener (klarinet) je sodeloval na treh tekmovanjih. Na 22. predtekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije se je uvrstil na 48. državno tekmovanje - TEMSIG, kjer je v 1b kategoriji osvojil srebrno plaketo. Prav tako se je udeležil 16. mednarodnega tekmovanja za pihala v Požarevcu in v 1. kategoriji osvojil 2. nagrado. Njegova mentorica je profesorica Jožica Zupančič.

Tudi Tomaž Feguš (klarinet) je sodeloval na treh tekmovanjih. Na 22. predtekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije se je uvrstil na 48. državno tekmovanje - TEMSIG, kjer je v 1b kategoriji osvojil zlato plaketo. Udeležil se je tudi 16. mednarodnega tekmovanja Davorin Jenko v Beogradu in v predkategoriji B prejel laureat za najvišje število točk v svoji kategoriji. Njegov mentor je profesor Igor Požar. Na Mednarodnem tekmovanju mladih glasbenikov Sonus, Op. 5 v Križevcih je Žan Krošelj, (tolkala) v 2.kategoriji osvojil 2. nagrado. Njegov mentor je profesor Goran Gorše. Na Mednarodnem tekmovanju Woodwind & Brass v Varaždinu je Anton Ajster (pozavna) v kategoriji C osvojil 1. nagrado, Maks Sotelšek (evfonij/bariton) v kategoriji B pa 2. nagrado. Njun mentor je profesor Toni Škaler.

Na Dnevih kitare v Krškem je Tarik Kurspahić, pod mentorstvom profesorja Berislava Cerinskega, v 3. kategoriji osvojil srebrno priznanje. Prav tako je Martin Urek v 2. kategoriji osvojil srebrno priznanje. Njegov mentor je profesor Tomislav Vrandečić. Na 8. mednarodnem tekmovanju za citre v Münchnu je Lucija Pšeničnik v 4. kategoriji osvojila 1. mesto, Timeja Račič je v 2. kategoriji prejela priznanje za suveren nastop in pohvalo za izvedbo Guilianove skladbe Happy Hour, Ana Jagrič pa v 3. kategoriji priznanje za suveren nastop in pohvalo za umetniški vtis. Njihova mentorica je profesorica Anita Veršec.

Na 8. mednarodnem tekmovanju Fantast v Bečeju je Aiša Kurspahić (violina) v bebi kategoriji osvojila 1. nagrado, Ivana Lesinšek (violina) v 3. kategoriji 2. nagrado in Hana Rostohar Jakić v 3. kategoriji prav tako 2. nagrado. Mentorica učenk je profesorica Andrea Haber Požar.

Kot korepetitorka je vse učence na pihalih, trobilih, tolkalih, godalih ter pri petju spremljala profesorica Pierina Cavaliere Mršić.

Vsem tekmovalcem, njihovim mentorjem in mentoricam ter korepetitorki iskreno čestitamo za dosežene rezultate.

Glasbe se ne da meriti z uro ali zadetki. Vsak član komisije ocenjuje tudi po lastnem notranjem občutenju, ki pa je pri vsakem človeku drugačno. Naša »ciljna črta« je čim bolje zaigrana skladba in napredek, ki ga je učenec naredil s tekmovalnim programom. Že dejstvo, da je bil učenec izbran za tekmovanje, je velik uspeh in motivacija za nadaljnje delo.

Glasbena šola Brežice

brežice
glasbena šola brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja