Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
22.02.2021
19:50
KUD Liber - razstava Jožice Pavlin
Grafika: ePosavje.com
Od četrtka, 18. februarja, je v Dvorani v parku v Krškem in na spletu na ogled slikarska razstava Jožice Pavlin z naslovom Mir na brežinah mojih voda, pogledali smo v razstavljena dela.

Jožica Pavlin - Mir na brežinah mojih voda

KRŠKO Jožica Pavlin je članica Kulturno umetniškega društva Liber. S slikarstvom se ukvarja že od leta 1996, v vsem tem času pa se je posluževala različnih tehnik in motivov. Tokrat se je posvetila pejsažem. Branka Pirc, predsednica KUD Liber, je o razstavljenih delih Jožice Pavlin povedala, "da so skoraj na vsaki sliki vode. Nekje je voda, tisti mir. Svojo razstavo naslavlja Mir na brežinah njenih voda."

"Prepoznaven likovni izraz"

Njena dela že skoraj dve desetletji spremlja umetnostna zgodovinarka Alenka Černelič Krošelj. "V tem času je res razvila svoj prepoznaven likovni izraz, kjer kombinira svojo energijo, ki se kaže s potezo čopiča, ki je zelo smela, ki je zelo pogumna s samo kompozicijo, zelo rada ima arhitekturo in seveda tudi z barvo."

Avtorica veliko samostojno razstavlja

Pavlinova je ena izmed tistih ljubiteljskih likovnih ustvarjalk, ki veliko samostojno razstavlja. "To se mi zdi izjemno dobro in imenitno, kar pomeni, da pogumno ustvarja in je svoja dela pripravljena tudi predstaviti. In da te zaokrožene cikle nekako predstavi javnosti čim bolj odprto, čim bolj jih preda," je še povedala Alenka Černelič Krošelj.

Razstava bo na ogled do 16. marca

V Kulturno umetniškem društvu Liber so veseli tega uspeha svoje članice, dodaja predsednica društva. Kljub trenutno ugodnejšim epidemiološkim razmeram so se odločili za spletno odprtje razstave, ki so jo odprli v četrtek, 18. februarja. Razstava bo na ogled do 16. marca, tudi v Dvorani v parku.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(eP)

video
posavski tednik
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja