Skip to main content
V Posavju 4.7° C Torek, 23. 2024
22.01.2023
15:19
Foto: ePosavje.com
V krški Dvorani v parku so odprli slikarsko razstavo članice Kulturno umetniškega društva Liber Jožice Pavlin.

V Dvorani v parku na ogled samostojna razstava Jožice Pavlin "Z ulice"

Jožica Pavlin je članica Kulturno umetniškega društva Liber in se s slikarstvom ukvarja že od leta 1996, v vsem tem času pa se je posluževala različnih tehnik in motivov. Tokratna razstava nosi naslov Z ulice in je ustvarjena v tehniki akril na platnu.

Avtorica razstave je v preteklosti svoja mnoga dela podarila. Njeni portreti otrok so na ogled v Pediatrični kliniki v Ljubljani, zgodbe starega mestnega jedra Krškega so v obsegu celotne zbirke na Okrožnem sodišču v Krškem, dela, ki jih tokrat razstavlja v Dvorani v parku, pa poklanja Zvezi prijateljev mladine Krško za prodajo na licitaciji ob letošnjem praznovanju 70. obletnice.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

"Še vedno išče, barva v življenju tiste zoprne meglene dneve, ki jih nihče ne mara. Njej to uspeva."

Pavlinova, sicer upokojena vzgojiteljica, je, kot je na odprtju razstave dejala povezovalka Klavdija Mirt, rastla vse svoje življenje, tako kot raste vsak človek. "Rastla je v vrtcu vedno znova in znova s svojimi otroki, ki jih je čuvala, jih učila in oni so učili njo. Z njimi je ustvarjala pomembne reči. Hotela je dati več, vse, kar je zmogla. Ni naključje, da svojo 'tovarišico' pokličejo sedaj že odrasli, kjer koli jo srečajo. Celo obstanejo za trenutek v hitrostni dirki svojega vsakdana z nekaj sladkimi, mehkimi spomini iz svojega otroštva. Iskreno se je razveselijo. Sedaj je Jožica v nekem drugačnem vrtcu, kot se sama pošali. Še vedno išče, barva v življenju tiste zoprne meglene dneve, ki jih nihče ne mara. Njej to uspeva," je sklenila.

Razstava Jožice Pavlin je prva razstava v Dvorani v parku Krško v letošnjem letu. Ogled je mogoč po predhodnem dogovoru na 07 488 16 50 ali oi.krsko@jskd.si.

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja