Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
12.03.2021
12:21
Popotnik Jaka
Foto: Knjižnica Brežice
V Knjižnici Brežice so v četrtek pripravili spletno predstavo za svoje najmlajše člane.

Zanimivo pustolovščino smo doživeli kar od doma

BREŽICE V Knjižnici Brežice se z organizacijo različnih oblik bralnega in informacijskega opismenjevanja ter bogato in raznovrstno prireditveno dejavnostjo za vse skupine uporabnikov vseskozi vključujemo v lokalna, regionalna in nacionalna prizadevanja za aktivno, ustvarjalno in kakovostno preživljanje prostega časa.

Slednje smo v minulih letih, pred epidemijo koronavirusa, uspešno udejanjali tudi z gostovanji ter izvedbami raznolikih predstav za naše najmlajše člane in uporabnike. Praviloma smo se družili februarja – ob kulturnem prazniku, maja – ob zaključku bralne sezone projekta Bralna mavrica (v začetku imenovan Kristjanov knjižni nahrbtnik) in novembra – ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic. V četrtek, 11. marca 2021, z začetkom ob 17. uri pa smo tovrstno vsebino našim najmlajšim in njihovim domačim prvič ponudili na spletu. Na spletni strani YouTube smo jih nagovorili s predstavo Po Sloveniji s popotnikom Jakom v izvedbi Zavoda Enostavno Prijatelji. Povezava je/bo za ogled predstave aktivna še 48 ur po izvedenem četrtkovem dogodku.

Popotniku Jaki smo tako skupaj, a narazen pomagali poiskati babico. Ob tem pa srečali zanimive ljudi, pravljične junake, živali in bajeslovna bitja, ki so nas seznanili z bogato kulturno in naravno dediščino, ki jo premoremo. Jako so mimoidoči navdušili s preprostostjo, humorjem in zanimivimi običaji. Skupaj smo ploskali, plesali, navijali, kuhali in se smejali, ob tem pa utrdili znanje o Sloveniji ter se kaj novega naučili. Veseli nas, da smo izvedli tovrstni dogodek, prilagojen trenutnim razmeram. V bodoče mu gotovo pridamo še kakšnega, tudi znotraj knjižničnih prostorov.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

brežice
knjižnica brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja