Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
17.11.2021
14:13
Veliki Kamen, razstava
Foto: Mestni muzej Krško
V Mestnem muzeju Krško so zaključili z zbiranjem del za fotografski natečaj Neznana krajina.

Neznana krajina

KRŠKO Tema natečaja je izhajala iz slike Franja Stiplovška, ki prikazuje vas Veliki Kamen. K sodelovanju na natečju so povabili ljubitelje fotografskega ustvarjanja in kulturne dediščine, da ugotovijo katera vas je na sliki, jo obiščejo in fotografirajo zanimive detajle, hiše, drevesa in prebivalce. Kot so sporočili iz Mestnega muzeja Krško, "je v sredo, 27. oktobra 2021, zasedala strokovna komisija, v sestavi Boštjan Pucelj (fotograf, samozaposlen v kulturi), Bernardka Zorko (višja svetovalka za kulturo, tehnično kulturo in delo z mladimi, Občina Krško) in Bojana Mavsar (novinarka, Posavski obzornik).

Rezultate bodo razkrili v začetku januarja

Komisija je pregledala vse prejete fotografije in dodelila tri nagrade v kategoriji najboljša fotografska serija in tri nagrade v kategoriji najboljša fotografija. Pri izboru je upoštevala kriterije, ki jih je razpisal organizator, te so bili vsebinsko ujemanje z razpisano temo, celovitost, tehnična dovršenost, izpovednost in originalnost.

Osem fotografov na skupinski razstavi

Na natečaju so s serijami fotografij sodelovali Branko Benčin, Egon Cokan, Milan Dular, Mateja Gačnik, Jožica Mikek Veber, Vinko Šebrek, Stojan Škoda in Anton Vučajnk. Organizatorji bodo rezultate natečaja razkrili na odprtju skupinske razstave Veliki Kamen, 11. januarja 2022, ob 18. uri, v razstavišču Mencingerjeve hiše v Krškem.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice