Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
21.01.2021
17:33
Evropska sredstva povezujejo, razstava dobrih zgodb
Foto: Občina Krško
Na Trgu Matije Gubca v Krškem je na ogled potujoča fotografska razstava dobrih zgodb, ki povezujejo Slovenijo.

Evropska sredstva povezujejo

Potujoča fotografska razstava dobrih zgodb, ki povezujejo Slovenijo

KRŠKO Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je skupaj z nekaterimi slovenskimi občinami pripravila fotografsko razstavo z naslovom Evropska sredstva povezujejo, pri kateri sodeluje tudi Občina Krško. Razstava je bila prvič postavljena novembra v Veliki Polani, s četrtkom, 21. januarjem, pa se je preselila v Krško, na Trg Matije Gubca. Občina Krško se v sklopu te razstave predstavlja s projektom Integrirana oskrba v občini Krško – projekt MOST, razstava bo na ogled do 4. februarja 2021.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

Evropska sredstva povezujejo

Z razstavo želi Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prikazati pomen evropskih sredstev za razvoj in povezovanje na različnih področjih. "Evropska sredstva nas namreč povezujejo na različne načine, vsak dan in na vsakem koraku. Povezujejo nas, ko se peljemo po novih cestah, kolesarskih stezah, ko prečkamo most ali takrat, ko pustimo avto na P+R parkirišču in se s kolesom odpeljemo v službo. Evropska sredstva povezujejo otroke na urejenih igriščih, šolajočo mladino pri številnih dejavnostih, starejše pri druženju z mladimi, zaposlene pri vsakodnevnem delu. Evropska sredstva nas povezujejo pri skrbi za okolje, ohranjanju narave, pri pridobivanju novih znanj in razvoju podjetniških idej. Evropska sredstva nas povezujejo preko tisočih projektov, ki smo jih ustvarili skupaj. V vsaki občini, v vsaki regiji, širom po Sloveniji," pravijo v sporočilu.

Razstava na Trgu Matije Gubca v Krškem

Zgodbe iz 12 razvojnih regij

Predstavljenih je nekaj uspešnih zgodb iz 12 razvojnih regij

Na fotografski razstavi je predstavljenih samo nekaj uspešnih zgodb iz vseh 12 razvojnih regij, ki jih v Sloveniji pišemo z evropskimi sredstvi. "Povezani jih želimo pisati še naprej. Dobre zgodbe in prihodnost izvajanja kohezijske politike lahko spremljate na www.eu-skladi.si," so ob tem sporočili z Občine Krško.  Razstava je nastala v sodelovanju z občinami Benedikt, Celje, Cirkulane, Grosuplje, Krško, Ljubljana, Lukovica, Mirna Peč, Murska Sobota, Novo mesto, Ribnica, Semič, Šentjur in Velika Polana in upravičenci sofinanciranih projektov. Aktualno dogajanje v zvezi z razstavo spremljajte na https://www.facebook.com/EUSkladi/

(Občina Krško, eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi