Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
03.02.2021
16:01
Rdeča nit, virtualna proslava ob kulturnem prazniku
Avtorica: Tjaša Mladovan
V ponedeljek, 8. februarja, si boste lahko ob 18. uri na ePosavje TV pogledali Rdečo nit, virtualno proslavao ob slovenskem kulturnem prazniku iz občine Radeče.

Rdeča nit

Virtualna predstava ob slovenskem kulturnem prazniku

RADEČE V ponedeljek, 8. februarja, ob 18. uri bo na ePosavje TV na sporedu Rdeča nit, virtualna proslava, ki jo pripravljajo v Prosvetnem društvu Vrhovo. Pod scenarij in režijo predstave se bosta podpisala Urška Klajn in Anže Rus, v predstavi pa bodo sodelovale vse tri gledališke skupine, ki trenutno delujejo v PD Vrhovo - Gledališka skupina Junaki, skupina Žaba gleda&išče in otroška gledališka skupina.

V teh negotovih časih je marsikdo izgubil svojo rdečo nit, morda se mu je pretrgala ali spolzela iz rok, morda pa je spet pri komu postala močnejša; naša rdeča nit tudi v teh časih ostaja kultura, ki nas povezuje ne glede na to, da ne moremo ustvarjati v živo. Sodobni mediji nam omogočajo, da na virtualnem odru ostanemo povezani kljub temu, da so nam resničnega za kratek čas odvzeli. Proslava bo obogatena s poezijo različnih slovenskih pesnikov.

V ponedeljek ob 18. uri na ePosavje TV

Proslava bo v ponedeljek, 8. februarja, ob 18. uri na sporedu na Youtube kanalu Občine Radeče – ob točno tej uri v iskalnik vpišite točno besedilo – RDEČA NIT; proslava ob slovenskem kulturnem prazniku; PD Vrhovo in Občina Radeče – ali poiščite plakat v vašemu kraju in poskenirajte QR kodo, ki vas bo popeljala do posnetka proslave. Proslavo si boste lahko ob isti uri ogledali tudi na televiziji ePosavje TV.

Priznanje Ivana Pešca Kulturnemu društvu Svibno

Ob 100-letnici uspešnega delovanja na kulturnem področju

Na proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku običajno podelijo tudi priznanje Ivana Pešča za dolgoletno delo na kulturnem področju. Letos tega ne bo, ampak bodo priznanje podelili naknadno. "Letos Priznanja Ivana Pešca žal v živo na tej proslavi ne moremo podeliti, prav pa je, da nagrajenca javno predstavim. Občinski svet Občine Radeče je na svoji 13. redni seji, ki je bila 30. decembra 2020 sprejel sklep, da se Priznanje Ivana Pešca za leto 2021 podeli Kulturnemu društvu Svibno ob 100-letnici uspešnega delovanja na kulturnem področju. V dogovoru z dobitnikom smo se odločili, da jim bom/-o priznanje podelil/-i v živo ob primerni priložnosti," je ob tem povedal slavnostni govornik Tomaž Režun, župan Občine Radeče.

(eP)

radeče
napovednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja