Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
24.06.2019
12:26
Foto: Knjižnica Brežice
Misel prve in najpomembnejše slovenske slikarke, Ivane Kobilca, velja tudi za vse nas, bralce v Domu upokojencev Brežice.

"Vse sem hotela videti na svetu in pogledati za vsako zaveso, vedno me je gnalo naprej in danes mi ni žal. Videla sem svet in življenje; bilo je lepo in polno sonca. Ni mi žal."

Ivana Kobilica

BREŽICE Že pred šestimi leti se je oblikoval prvi bralni klub Lastovke, ki je pozneje dobil še podmladek Mlade lastovke. Oboje se ob četrtkih družijo ob poslušanju branja knjig. V prostore Doma prihajam knjižničarka iz Knjižnice Brežice in s knjigami zalagam stanovalce, ki še lahko sami berejo, ostali pa se v skupini družijo med skupnim branjem knjig.

Ob koncu bralne sezone ugotavljamo, da smo letošnje leto čisto po naključju posvetili bolj in manj znanim Slovencem, saj smo prebirali o življenju in delu F. Prešerna, F. I. Barage, I. Kobilca, J. Šibile, I. Knobleharja, J. Toporišiča in drugih, kateri so v tem času obeleževali posebne obletnice ali pa so jim bili posvečeni posebni dnevi. Marsikateri podatek je bil za člane obeh klubov Lastovk nov, včasih pa smo le osvežili spomin na osebe iz preteklosti.

Ivana je želela pokukati za zavese, mi pa želimo z vsakim srečanjem pokukati med knjižne platnice. Branje nam omogoča potovanje, za katerega ne potrebujemo potnega lista, dobrega prevoznega sredstva ali posebne prtljage. Treba se je le ustaviti, si vzeti čas in izbrati dobro knjigo.

Fotogalerija:

Domske Lastovke iz obeh gnezd vsem bralcem želimo dober knjižni ulov in prijetno potovanje v svetove, kjer je vse mogoče. Pa ne pozabite, sreča se množi, če se deli. Bralci pa menimo, da je enako z bralnimi namigi.

Andreja Dvornik, Knjižnica Brežice

brežice
knjižnica brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja