Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
29.03.2021
14:24
V Dvorani v parku Krško je na ogled skupinska slikarska razstava Zaznamovani čas, na kateri so predstavljena dela 26 slikarjev Društva likovnikov Krško. Pogovarjali smo se s predsednico društva.

Slikarska razstava Zaznamovani čas

Razstava Društva likovnikov Krško - OKO

KRŠKO Člani Društva likovnikov Krško OKO se predstavljajo z razstavo slik, ki so jih ustvarili v tem zaznamovanem času, ko zaradi epidemije niso smeli obiskovati tečajev in delavnic. "Razstavlja 26 članov, vsak se predstavlja z eno sliko, tehnika je akril in olje na platnu, teme pa zelo raznovrstne," je ob tem povedala Branka Benje, predsednica društva.

Dela so ustvarili med zimskim zaprtjem države

Na ogled je veliko abstrakcije in tihožitja, nekaj je realističnih slik, med razstavljenimi deli pa najdemo tudi karikaturo. Ustvarjalna žilica jim kljub epidemiji ni dala miru, zato so ustvarjali sami. "Ustvarjali smo sami doma. Lani smo krmarili med temi ukrepi in smo prekinili s tečaji ter delavnicami. Načrt razstav smo do novembra izpolnili, odpadla sta samo slikarski in kiparski tečaj, ki sta bila načrtovana v novembru in decembru. Potem se je vse ustavilo, delali smo sami doma, razstava pa je plod ustvarjenih slik v tem času," dodaja predsednica društva.

Fotogalerija (Foto: Društvo likovnikov Krško - OKO):

Skrbi jih, da bo stagniralo znanje članov

Predsednico društva sicer skrbi, da bo zaradi danih razmer oz. odpovedanih tečajev stagniralo znanje članov. "Nekateri imajo doma že svoje ateljeje in samostojno delajo, uglavnem smo pa vsi odvisni bolj od tečajev in ustvarjamo na tečajih in delavnicah." Čeprav so časi še vedno negotovi, so plan za letošnje leto vseeno zastavili ambiciozno in optimistično.

V načrtu imajo še več aktivnosti

Kot pravi predsednica društva, imajo trenutno tečaj pri akademski kiparki Dragici Čadež Lapajne. "V aprilu že načrtujemo tečaj pri akademskem slikarju Janezu Kovačiču, v maju in juniju planiramo tečaj abstraktnih del pri Jerci Šantej. Tudi extempore imamo že planiran v začetku maja na ribniku v Brestanici. V jeseni še slikarski tečaj pri Rajku Čubru in še en kiparski tečaj. Seveda, če bo epidemiološka slika v redu," dodaja.

Razstava bo na ogled do 20. aprila

TRazstava Zaznamovani čas je na ogled do 20. aprila.

(eP)

društvo likovnikov krško
fotogalerija
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja