Skip to main content
Torek, 28. november 2023
10.12.2019
09:40
Foto: Luka Rudman
Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru je s prireditvijo v slovesnem ambientu Viteške dvorane brežiškega gradu, v petek, 6. decembra 2019, obeležila prvo desetletje svojega obstoja.

10. obletnica obstoja Fakultete za turizem v Brežicah

BREŽICE V Brežicah so podelili priznanja in nagrade fakultete in izrečene zahvale vsem, ki so kakorkoli prispevali k nastanku in razvoju Fakultete za turizem Univerze v Mariboru. Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru je praznovala 10. obletnico svojega obstoja, katero so obeležili v petek, 6. decembra 2019, s slavnostnim praznovanjem v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice. S programom, ki ga je moderirala Janja Rostohar, so se ozrli na svojo prvo dekado, na ustanavljanje mlade fakultete in na njene prve korake ter na rast, ki je sledila.

Zahvala vsem, ki so prispevali k ustanovitvi fakultete

Navzoče je v imenu Univerze v Mariboru nagovoril rektor univerze, prof. dr. Zdravko Kačič, ki je predstavil vlogo Fakultete za turizem v okviru univerze in širše. Gostitelj, dekan Fakultete za turizem, izr. prof. dr. Boštjan Brumen, se je zahvalil vsem, ki so (so)prispevali k ustanovitvi fakultete, poudaril številne dosežke te mlade, vendar entuziastične članice univerze ter predstavil vizijo in cilje za prihodnost. Župan občine Brežice Ivan Molan je poudaril pomen fakultete za občino in lokalno okolje ter ob tej priložnosti dekanu fakultete izročil plaketo Občine Brežice.

Fakulteta se je ob tej svečani priložnosti zahvalila tistim, ki so s svojim delom in trudom vidno prispevali k ustanovitvi fakultete. Tako sta prejemnika častnega zelenega kompasa prvi dekan Fakultete za turizem dr. Božidar Veljković in prvi tajnik mag. Bojan Kurež. Prejemniki priznanj za zasluge ob prvih korakih in delovanju fakultete so prof. dr. Ivan Rozman in doc. dr. Marjetka Rangus ter Občina Brežice in Terme Čatež, kot predstavnika institucij iz lokalne skupnosti. Prejemnica priznanja s strani strokovnih služb je Jožica Cirnski Zofič.

Fotogalerija (Foto: Luka Rudman):

Priznanja najboljšim študentom

Kot vsak december ob Dnevu fakultete, so bila tudi letos podeljena priznanja najboljšim študentom minulega študijskega leta. Prejemniki letošnjih priznanj so Timo Roškar, Patricija Kelhar, Nika Kramžar, Anđela Babić, Matevž Drenovec in Katja Kokot. Prejemnica zelenega kompasa, nagrade za najboljšega diplomanta za leto 2018, je Vita Petek. Najboljši pedagog po oceni študentov in Študentskega sveta, v študijskem letu 2018/19, je asistent Tomi Špindler.

Za pestrost programa so poskrbeli tudi prvi diplomanti fakultete, mešani pevski zbor prve triade Osnovne šole Brežice, Žan Krošelj iz Glasbene šole Brežice, Žana Colarič iz Plesnega kluba Lukec. Študentka Ina Olup je na koncu zapela pesem »Kakor ptica, kakor pesem« posavske pevke Nuše Derende, ki je v teh letih postala že kar himna fakultete.

Na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru polni načrtov in zagona optimistično zrejo v naslednje desetletje.

Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru

brežice
fotogalerija
fakulteta za turizem

Pridružite se nam

Novice iz Posavja