Skip to main content
Torek, 26. september 2023
09.03.2022
11:41
Rajhnburške zanke, donacija
Foto: ePosavje.com
Zavod Rajhenburške zanke delamo s srcem je vključenih okoli 100 prostovoljk iz vse Slovenije, ki pletejo in kvačkajo za dober namen.

120 odejic predale stanovalcem Doma starejših občanov Krško

KRŠKO Rajhnburških zankam idej ne zmanjka, njihova večja akcija v zadnjih mesecih pa je bila izdelava odejic za starostnike na invalidskih vozičkih. 120 so jih predale stanovalcem Doma starejših občanov Krško. Članice Zavoda Rajhenburške zanke za izdelavo ene takšne odejice potrebujejo približno kilogram volne in med petdeset in sto ur ročnega dela. Za stanovalce Doma starejših občanov Krško so jih napletle 120, vsako so tudi opremile s podatki, kdo jo je izdelal.

"S tem osrečujemo sebe in druge"

Nataša Širić iz Zavoda Rajhenburške zanke nam je ob predaji donacije povedala, s tem osrečujejo sebe in druge. "Med to akcijo sem ugotovila, da to ne pomaga praktično samo ljudem, ki so na invalidskih vozičkih, veliko pomaga ljudem, ki te odeje delajo. Akcija je tako obojestranska."

Tudi s pomočjo donacij

Nekaj odejic so izdelale z lastno volno, večino pa z donacijami posameznikov in organizacij. "Če nam uspe dobiti donacijo v denarju, delamo iz nove volne. Če pa nam uspe dobiti donacijo v volni, je pa to - to," je povedala druga članica. Sedež Rajhenburških zank je v Brestanici, prostovoljke – teh je okoli sto – pa iz cele države.

Trenutno kvačkajo odeje za stanovalce doma v Loki

"Volno si delimo preko pošte, nazaj pa dobivamo dekice. V naši skupini predstavljamo 100 pletilj in kvačkaric," dodaja Nataša Širić. Odejice so izdelale tudi za domove na Impoljci, v Brežicah in Sevnici, trenutno pa jih pletejo oz. kvačkajo za stanovalce doma v Loki pri Zidanem Mostu.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(eP)

brestanica
krško
rajhenburške zanke
video

Pridružite se nam