Skip to main content
V Posavju 8.3° C Četrtek, 30. marec 2023
03.06.2022
12:31
Daljnovodi proti Zagrebu
Foto: arhiv ePosavje
V torek, 14. junija, pripravljajo mednarodno konferenco EnRe o sprememba na področju energetike in varovanja okolja.

Mednarodna konferenca EnRe

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru skupaj z Mestno občino Velenje, Fakulteto za varstvo okolja, CRTI SAŠA in zavodom KSSENA organizira 5. mednarodno konferenco EnRe - Energy & Responsibility, ki bo v torek, 14. junija 2022, na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru, na Koroški cesti 62a, v Velenju.

Tradicionalna mednarodna znanstvena konferenca EnRe se ponovno vrača v mesto Velenje, kjer se bodo v bližnji prihodnosti dogajale velike spremembe na področju energetike in varovanja okolja. Težnja po izboljšanju energetskih naprav, vpliv okoljskih dejavnikov in razvoj novih tehnologij za izkoriščanje trajnostnih virov prispevajo k temu, da smo v zadnjem desetletju priča intenzivnemu razvoju energetike. Sedanja generacija se sooča z veliko etično odgovornostjo, da svojim potomcem zapusti svet s čim manjšim vplivom človeka na okolje. Zato so komunikacija med strokovnjaki in raziskovalci, razprava in izmenjava različnih pogledov na prihodnost izjemnega pomena, kar je namen konference EnRe.

Na konferenci bodo v okviru vabljenih predavanj sodelovali prof. dr. Mihael Sekavčnik, dekan Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, mag. Aleksander Mervič, direktor Eles d.o.o. in dr. Younes Mohammadi, podoktorski raziskovalec na Tehnični univerzi Lulea na Švedskem.

V obliki okrogle mize bodo strokovnjaki z različnih področij predstavili svoje vidike na temo «Kaj lahko slovenska znanost naredi za prestrukturiranje SAŠA regije?«.

V okviru posameznih sekcij bodo predstavljeni rezultati temeljnih in aplikativnih raziskav številnih uspešnih raziskovalnih in razvojnih projektov na različnih področjih energetike in varstva okolja, ki bodo v prihodnosti prispevali k novim rešitvam in proizvodom prihajajočih generacij.

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru

fakulteta za energetiko
energetika

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja