Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
12.02.2021
12:06
Zlata pentlja, mednarodni dan boja proti otroškem raku
Foto: ePosavje.com
Zaposleni otroškega oddelka Splošne bolnišnice Brežice so ob 15. februarju, mednarodnem dnevu boja proti otroškem raku, izkazali podporo in poslali pozitivne misli vsem otrokom obolelim za rakom.

15. februar - mednarodni dan boja proti otroškem raku

BREŽICE V ponedeljek, 15. februarja, bomo tudi v Sloveniji obeležili mednarodni dan boja proti otroškem raku. V podporo in pod sloganom »NISI SAM« so tudi zaposleni otroškega oddelka Splošne bolnišnice Brežice izkazali podporo in poslali pozitivne misli vsem otrokom obolelim za rakom - našim junakom!

Zlata pentlja

"Vsak zmore, če želi… tudi ko zvezdica ugasne, je boj, motivacija, trud in vložen čas še kako neprecenljiv. To je čas, preživet z najbližjimi in to so trenutki, ki pomenijo veliko. Podprimo starše bolnih otrok in Društvo »Junaki tretjega nadstropja«," so zapisali v sporočilu.

15. februar - mednarodni dan boja proti otroškem raku

 

Junaki 3. nadstropja

Mednarodni dan boja proti otroškem raku

"Zaradi splošne potrebe po informiranju staršev in drugih družinskih članov otrok z rakom ter širše javnosti je društvo zasnovalo program informiranja. Aktualne informacije podajamo v različnih oblikah. Pri informiranju ima pomembno vlogo društvena spletna stran (www.junaki3nadstropja.si), kjer lahko starši in drugi zainteresirani najdejo informacije o poteku zdravljenja, o hemato-onkološkem oddelku, o pravicah in olajšavah, ki jim pripadajo, o izkušnjah staršev, o zdravljenju v tujini. Poleg tega pa tudi aktualne novice o dogodkih, novostih in o delovanju ter izvajanju programov društva. Uporabniki spletne strani se lahko prijavijo na e-novice. Tako so redno obveščeni o delovanju društva in o novostih. Po predhodnem dogovoru po e-pošti pa smo na voljo tudi preko telefona. Na spletni strani lahko starši poiščejo nasvete strokovnjakov, ki so za dodatna vprašanja na voljo po e-pošti. Sodelujemo s pravnico, specialno pedagoginjo, fizioterapevtko … Iščemo sodelovanje tudi z drugimi strokovnjaki," je ob tem zapisala Anita Mujakić, strokovna vodja pediatričnega oddelka v Splošni bolnišnici Brežice.

(bš)

splošna bolnišnica brežice
brežice

Pridružite se nam