Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
06.09.2019
11:54
Foto: Slovenska vojska
V Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki so v četrtek opravili primopredajo dolžnosti poveljnika 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske. Polkovnika Breclja je zamenjal podpolkovnik Gaube.

Novo vodstvo 15. polka vojaškega letalstva

Polkovnika Breclja zamenjal podpolkovnik Gaube

BREŽICE Kot so sporočili iz Slovenske vojske, "je ob primopredaji zbrane nagovoril poveljnik sil Slovenske vojske brigadir Milan Žurman, udeležili pa so se je tudi predstavniki Ministrstva za obrambo, Slovenske vojske, tujih vojska ter župan domicilne občine Brežice Ivan Molan in predstavniki lokalnih skupnosti. Zbrane pripadnice in pripadnike 15. polka vojaškega letalstva ter goste je pozdravil in nagovoril tudi polkovnik Brecelj, ki se je najprej zahvalil in izrekel priznanje sodelavkam in sodelavcem za njihovo strokovno, predano in odgovorno delo ter novemu poveljniku zaželel srečno in uspešno vodenje slovenskega vojaškega letalstva."

Gaube: "S častjo prevzemam poveljevanje nad enoto"

Novi poveljnik 15. polka vojaškega letalstva podpolkovnik Janez Gaube je ob prevzemu dolžnosti povedal, da s častjo prevzema poveljevanje nad enoto, ki skrbi za suverenost zračnega prostora Republike Slovenije in je nepogrešljiv partner v sistemu zaščite, reševanja in pomoči. Polkovniku Breclju se je zahvalil za njegov prispevek pri razvoju vojaškega letalstva ter za kolektiv, ki ga prevzema v dobri kondiciji. "Polkovnik Bojan Brecelj je v zahvalo za dobro delo prejel s strani brigadirja Žurmana zlato plaketo Poveljstva sil Slovenske vojske in podpolkovnika Gaubeta zlato medaljo 15. polka vojaškega letalstva," so še dodali v Slovenski vojski.

15. polk vojaškega letalstva

Sestavlja ga šest enot

15. polk vojaškega letalstva sestavlja šest enot, in sicer 151. helikopterska eskadrilja, 152. letalska eskadrilja, 153. letalsko-tehnična eskadrilja, Letalska šola, 107. letalska baza ter 16. center za nadzor in kontrolo zračnega prostora. Enote polka bazirajo na letališču Cerklje ob Krki in vojaškem delu letališča Jožeta Pučnika na Brniku.

(bš)

slovenska vojska
letališče cerklje ob krki
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja