Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
29.06.2020
14:05
Krško, brezplaćna številka
Foto: ePosavje.com
Med 5. in 12. junijem so občanke in občani občine Krško z glasovanjem izbirali 20 novih projektov za umestitev v participativni proračun za naslednje leto. Tu so projekti:

To je 20 novih projektov za umestitev v participativni proračun 2021

KRŠKO "Občina Krško je letos drugo leto zapored pristopila k participativnemu proračunu – sistemu razporejanja dela proračunskega denarja, pri porabi katerega odločajo in sodelujejo občani. Po uvodnih predstavitvah v začetku leta so občanke in občani med 15. marcem in 30. aprilom podali 40 projektnih predlogov, ki jih je pregledala komisija in jih 24 uvrstila na glasovanje, ki je potekalo med 5. in 12. junijem. Komisija se je po glasovanju ponovno sestala, v letu 2021 bo glede na rezultate glasovanja občinska uprava izvedla dvajset projektov na predlog občanov," pravijo na Občini Krško.

Brestanica, Rožno - Presladol

Med izglasovanimi projekti za umestitev v proračun 2021 so tako preplastitev igrišča pri vrtcu Brestanica, Brestanica, postavitev naprav za ulično vadbo v Krajevni skupnosti Rožno - Presladol in razvoj športnega turizma v Brestanici (kot pravijo v obrazložitvi: izposoja kajakov, supov, gorskih koles, lokostrelske opreme, deske za jadranje, opreme za skejtanje). Ob reki Savi, med hidroelektrarno Krško in Rožnim, bodo postavili rekreacijsko infrastrukturo.

Dolenja vas, Raka, Senovo

Ob tem bodo všportnem parku ŠD Dolenja vas  nadgradili fitnes naprave, v Dolenji vasi uredili drevored medovitih rastlin, okoli raškega gradu na Raki uredili sprehajališče, ob glavni cesti skozi Senovo in pri Domu XIV. divizije Senovo poskrbeli za ozelenitev, na Delavski ulici 6, 8 na Senovem pa bodo uredili varovalno ograjo za igrišča.

Grmada nad Krškim

Krško

V naslednjem participativnem proračunu je predvidena tudi nabava športne opreme za oživljanje starega mestnega jedra v Krškem, izdaja zbornika Šport v občini Krško - Prvo stoletje, ureditev klopi in miz ter košev pri Koči na Grmadi ter projekt namestitve dveh gugalnic, prav tako na Grmadi.

Šutna, Žadovinek, Senuše

V Šutni pri Podbočju bodo uredili travnato igrišče, v Podbočju bodo obnovili prireditveni prostor na trgu, v sklopu Parka za druženje in šport Senušah bodo postavili fitnes na prostem, v Žadovinku bodo namestili igrala, v Krajevni skupnosti Leskovec pri Krškem pa uredili stoletne pešpoti.

Velika vas, Brege

Ob tem bodo pri gasilskem domu v Veliki vasi izgradili in uredili okolico za postavitev zunanjega vadbenega fitnesa v naravi, ob gasilskem domu na Bregah pa bodo postavili igrala na prostem.

(bš)

krško

Pridružite se nam